Γεννηματά: Επιτροπή στη Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προτείνει, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών, να συσταθεί επιτροπή για τη μελέτη και ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η κ. Γεννηματά, αφού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων ήδη από το έτος 1994, αναγορεύοντας τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της εθνικής τραγωδίας», επισημαίνει πώς πρέπει να έχει ως «αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων ως ενός αδιαμφισβήτητου ιστορικού γεγονότος με διεθνή ακτινοβολία».

«Σκοπός της επιτροπής οφείλει να είναι η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής, της τουρκικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, χωρίς διάθεση εκδίκησης ή αυθαίρετων γενικεύσεων. Στόχος της διεθνοποίησης του ζητήματος δεν πρέπει να είναι η αναζωπύρωση των παλαιών παθών αλλά η αναγνώριση και η αμοιβαία υπέρβαση των αδιεξόδων του σκοτεινού παρελθόντος. Η αντικειμενική ανάγνωση της ιστορίας. Η εμπέδωση των ευρωπαϊκών αρχών του ανθρωπισμού, του σεβασμού της διαφορετικότητας και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «είναι πλέον σαφές ότι το ιστορικό γεγονός της γενοκτονίας οφείλει να τεθεί εκ νέου στις αληθείς διαστάσεις του και στο πραγματικό πολιτικό – πολιτιστικό του πλαίσιο. Για την πλήρη αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την υπεράσπιση της διεθνούς δικαιοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέρκελ: Και πάλι επιφυλακτική απέναντι στην Ελλάδα

Επιφυλάξεις εξέφρασε εκ νέου σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, θέτοντας και πάλι θέμα δανείου – γέφυρα. Όχι σε άλλα προαπαιτούμενα φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Bio Latest Posts Θοδωρής Ασβεστόπουλος Latest posts by Θοδωρής Ασβεστόπουλος (see all) Ερντογάν: Πριν 100[…]

Περισσότερα »

Πολυνομοσχέδιο: Μεγάλες αλλαγές σε υποθηκοφυλακεία, ενέργεια και λατομικές δραστηριότητες

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων, νέα δεδομένα στη λατομική δραστηριότητα και αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου ενέργειας επιφέρει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή. Κτηματολόγιο – υποθηκοφυλακεία Το σχέδιο νόμου για τη σύσταση του Ελληνικού Κτηματολογίου εκσυγχρονίζει το σύστημα δημοσιότητας στη βάση ενός μοναδιαίου κωδικού ακινήτου και όχι σε ονομαστική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *