Γεννηματά: Το Υπερταμείο να μην είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η κ. Γεννηματά, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επιλογή της κυβέρνησης να πουλήσει το ποσοστό του Δημοσίου, την κατηγόρησε ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προχωρά στην πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε αυτά και στην απώλεια σημαντικών πόρων και των καταστατικών δικαιωμάτων του στην εταιρεία, κατά σκανδαλώδη τρόπο, αφού είναι γνωστό ότι η πώληση έστω και μισής μονάδας κάτω από το ελάχιστον ποσοστό του δημοσίου παραδίδει άνευ οιουδήποτε ανταλλάγματος τον όμιλο σε άλλα χέρια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και ζήτησε να αλλάξει άμεσα ο ρόλος του Υπερταμείου.

Όπως είπε, η κ. Γεννηματά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια εκατοντάδων εργαζομένων, μετέτρεψαν τα ΕΛΠΕ, σε ένα όμιλο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογικής στάθμης, υψηλής κερδοφορίας, με διεθνή δραστηριότητα, ενώ αναδεικνύονται ως κρίσιμος παράγοντας στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και στο μείζον θέμα των υδρογονανθράκων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βενιζέλος για ΠΝΠ: «Η χώρα είναι ταμειακά χρεοκοπημένη»

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την ΠΝΠ για τη δέσμευση των αποθεματικών των δημόσιων φορέων. «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι η αναγκαστική δήμευση των αποθεματικών των δήμων, των περιφερειών, των ασφαλιστικών ταμείων, όλων των φορέων του δημοσίου, για να καλυφθούν οι ανάγκες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *