Γεννηματά: Το Υπερταμείο να μην είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Το Υπερταμείο δεν μπορεί να είναι Δούρειος Ίππος για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η κ. Γεννηματά, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επιλογή της κυβέρνησης να πουλήσει το ποσοστό του Δημοσίου, την κατηγόρησε ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προχωρά στην πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε αυτά και στην απώλεια σημαντικών πόρων και των καταστατικών δικαιωμάτων του στην εταιρεία, κατά σκανδαλώδη τρόπο, αφού είναι γνωστό ότι η πώληση έστω και μισής μονάδας κάτω από το ελάχιστον ποσοστό του δημοσίου παραδίδει άνευ οιουδήποτε ανταλλάγματος τον όμιλο σε άλλα χέρια», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και ζήτησε να αλλάξει άμεσα ο ρόλος του Υπερταμείου.

Όπως είπε, η κ. Γεννηματά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια εκατοντάδων εργαζομένων, μετέτρεψαν τα ΕΛΠΕ, σε ένα όμιλο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογικής στάθμης, υψηλής κερδοφορίας, με διεθνή δραστηριότητα, ενώ αναδεικνύονται ως κρίσιμος παράγοντας στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και στο μείζον θέμα των υδρογονανθράκων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες πολίτες» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετά την ολοκλήρωση, σήμερα, της πρώτης δικαστικής φάσης για το αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι αρχές της χώρας τους. Οι Τούρκοι αξιωματικοί ευχαριστούν με την δήλωσή τους, τους Έλληνες πολίτες «για την συμπάθεια και την συμπαράστασή τους» ενώ αναφέρουν πως είναι[…]

Περισσότερα »

Μαξίμου: Τα διλήμματα είναι υπαρκτά

Μια σειρά από διλήμματα ενόψει της προεδρικής εκλογής και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει όσους περισσότερους βουλευτές μπορεί προκειμένου να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές. Στο Μαξίμου γίνονται συνεχείς συσκέψεις του Πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *