Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Πρόταση για την πρόληψη και καταπολέμηση των πυρκαγιών

Στο πλαίσιο του κύματος αλληλεγγύης προς τους πληγέντες στο Μάτι Αττικής, το  Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα αναλαμβάνει πλήρως τον σχεδιασμό για την πρόληψη και την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Στο συντονιστικό προκρίνεται  και η ένταξη της δασικής υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών, αναφορικά με την διαχείριση κρίσεων, ενώ πρόκειται να συμβάλει και στην ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία, έχοντας ήδη εισηγηθεί στον Υπουργό Παιδείας να εισαχθεί μάθημα φυσικών καταστροφών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σπύρος Μάμαλης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Συμεών Πεϊμανίδη τόνισε την ανάγκη εκπόνησης αντιπλημμυρικών έργων στην Ανατολική Αττική, μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα. Διατύπωσε δε τη άποψη, πως στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός στους εξής τομείς:

  • Τρόπος δόμησης των κτηρίων
  • Υλικά δόμησης (π.χ. αντισεισμικά υλικά)
  • Αντιπυρική προστασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια της βιομηχανίας

Επιπλέον εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017 αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, ύστερα από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός της μέτοχος.Η συνεδρίαση έγινε εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης ύστερα από τη νομοθετική[…]

Περισσότερα »

Επιδημία… ρυπάνσεων μετά το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2»

Του Νίκου Παρασκευά… Ενώ ολοκληρώνονται οι προσπάθειες απάντλησης του εναπομείναντος μαζούτ στις δεξαμενές του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2», και συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης των ακτών της Σαλαμίνας, του Πειραιά και της Γλυφάδας, τα ερωτήματα που είχαν τεθεί από την

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *