Γερμανία: Ανησυχία για τα παιδιά των ισλαμιστών που έχουν υποστεί “πλύση εγκεφάλου”

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας θέλει η κυβέρνηση της χώρας να αναθεωρήσει τη νομοθεσία που περιορίζει την παρακολούθηση ανηλίκων προκειμένου να προστατευθεί από τα παιδιά ισλαμιστών μαχητών που επιστρέφουν ως «εν υπνώσει πράκτορες» και τα οποία θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επιθέσεις. 

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της BfV, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας προετοιμάζονται για την επιστροφή στη Γερμανία μαχητών που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τα παιδιά τους τα οποία είναι πιθανό να έχουν υποστεί «πλύση εγκεφάλου». Ωστόσο δεν φαίνεται να επίκειται κάποιο μεγάλο τέτοιο κύμα αφίξεων.
Σχεδόν 1.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν φύγει από τη Γερμανία για να ενταχθούν σε ισλαμιστικές οργανώσεις. Καθώς η παρουσία του ΙΚ στη Μέση Ανατολή περιορίζεται, κάποιοι εξ αυτών επιστρέφουν στη χώρα μαζί με τις οικογένειές τους.

Μόνο ένας μικρός αριθμός από τα 290 νήπια κα παιδιά που έφυγαν από τη Γερμανία ή γεννήθηκαν στη Συρία και το Ιράκ έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής, επεσήμανε ο Μάασεν. Πολλά είναι πιθανό να εξακολουθούν να βρίσκονται στη Μέση Ανατολή ή ίσως να έχουν μετακινηθεί σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν, όπου η παρουσία του ΙΚ εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 οι νεκροί από επίθεση εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει[…]

Περισσότερα »

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων, προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν  πληροφορίες που μεταδίδουν  ΜΜΕ της χώρας, σημειώνοντας ότι η ψηφοφορία είναι πολύ πιθανόν να γίνει σήμερα. H κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής της πΓΔΜ, σχετικά με την πρόταση της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *