Γερμανική επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, τοποθετώντας τον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πρόκειται να υποδεχθεί, πολυμελή Επίσημη Γερμανική Αποστολή, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της μεταξύ 25-27 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Μέλη της αποστολής αποτελούν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi), η VSM – German Shipbuilding and Ocean Industries Association, το German Maritime Export Initiative (GeMaX), η Γερμανική Πρεσβεία, αλλά κυρίως σημαίνουσες επιχειρήσεις και εμπειρογνώμονες του ναυτιλιακού κλάδου της Γερμανίας.

Κατά την επίσκεψη των Γερμανών εκπροσώπων, το Ε.Β.Ε.Π. και το MARITIME CLUSTER, υπό την χορηγία τους, διοργανώνουν, μεταξύ άλλων, εκδήλωση υποδοχής και συμμετοχής τους σε επίσημο δείπνο, αφιερωμένο στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου.

Θα ακολουθήσει, στις 26 Σεπτεμβρίου, Συνέδριο με θέμα τις «Σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας» και στόχο την παρουσίαση, από ειδικευμένους Έλληνες και Γερμανούς εισηγητές, του θεσμικού πλαισίου, των δυνατοτήτων εφαρμογής και των προοπτικών χρήσης νέων τεχνολογιών στη Ναυτιλία, αλλά και την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών και δικτύωσης, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται επισκέψεις σε ναυπηγεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις της περιοχής του Πειραιά.

Το Ε.Β.Ε.Π. δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου, τόσο στην εκδήλωση υποδοχής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του παρατιθέμενου επίσημου δείπνου για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, όσο και στο Συνέδριο, στις εργασίες του οποίου θα παρουσιάσουν τις εξωστρεφείς και καινοτόμες δραστηριότητές τους. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ θα απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Με δεδομένη την εξαιρετική δυναμική που κομίζει ο κλάδος της ναυτιλίας και τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης ελληνογερμανικών επαφών του κλάδου, αλλά και την επιθυμία της Κυβέρνησης να ενισχύσει τέτοιες πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε προσωπική επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών, καθώς και στους Υπουργούς Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, και Ναυτιλίας, Ι. Πλακιωτάκη, να θέσουν το Συνέδριο υπό την Αιγίδα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κούρεμα» ως και 35% στο εφάπαξ

Εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργού Εργασίας, κ. Κατρούγκαλου προς τα ταμεία πρόνοιας και αποκαλύπτει τα τρία σενάρια, τα οποία φέρνουν περικοπές στο εφάπαξ για όλους, από δημόσιο και ΔΕΚΟ μέχρι τράπεζες και ιδιωτικό τομέα ως και 35%. Ο Υπουργός Εργασίας ζητάει από όλα τα ταμεία πρόνοιας αναλογιστικές μελέτες με 3 σενάρια[…]

Περισσότερα »

Σόιμπλε: Oι Έλληνες να γίνουν ανταγωνιστικότεροι

Για όλα μίλησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη Handeslblatt. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη θέση της Λαγκάρντ που ζητάκούρεμα του χρέους ο κ. Σοιμπλε είπε ότι η διαπραγμάτευση για τα προβλήματα της Ελλάδας συνεχίζεται. Ο καθένας αναπτύσσει τα επιχειρήματά του. Αλλά ελπίζω βάσιμα ότι στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών σε δύο εβδομάδες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *