Γερμανική οικονομία: Βουτιά κατά 22% το πρώτο τρίμηνο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση σε τριμηνιαία βάση μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η ιδιωτική κατανάλωση και οι εξαγωγές ήταν οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο. Οι επενδύσεις στον μηχανολογικό κλάδο, στις κατασκευές και οι δημόσιες δαπάνες συνέβαλαν στο να «φρενάρει» η καθοδική τροχιά.

Καθώς τα οικονομικά της Γερμανίας υποχώρησαν 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η χώρα έχει εισέλθει σ’ αυτό που αποκαλείται «τεχνική ύφεση». 

Πηγή: EFSYN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας: Μείωση του τέλους ανανεώσιμων πηγών

Σε σημαντικό περιορισμό της επιβάρυνσης που προέκυπτε για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας από την επιβολή του τέλους για τη χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το τέλος επιβλήθηκε με το σκεπτικό ότι η τιμή στην οποία αγοράζουν οι προμηθευτές την ενέργεια από τη χονδρική αγορά θα[…]

Περισσότερα »

Εντείνεται το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, και όχι αναγκαστικά μόνο στα θαλάσσια οικόπεδα που περιλαμβάνονταν στο γύρο παραχωρήσεων του 2014, εστιάζεται το ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *