Για 6η συνεχόμενη μέρα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας

Τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραμένουν για 6η συνεχόμενη μέρα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας, προκειμένου να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση από τις μεγάλης έκτασης σεισμικές δονήσεις που προηγήθηκαν.

Οι δράσεις των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. επικεντρώνονται περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι, τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές και οι κάτοικοι σε πολλά από αυτά διαβιούν προσωρινά σε σκηνές.

Με ισχυρό δυναμικό οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν πρώτες βοήθειες σε ποικίλα περιστατικά από τη πρώτη στιγμή της κρίσης στη ευρύτερη περιοχή, αφαίρεσαν βράχους και χαλάσματα από δρόμους και αυλές σπιτιών που ήταν δυνητικός κίνδυνος για τους πεζούς και τα οχήματα και απομόνωσαν επικίνδυνα κτήρια. Μάλιστα, Εθελοντές Διασώστες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες καθημερινά ώστε να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

 

Επιπλέον, σε συνέχεια της μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 από τις κεντρικές αποθήκες του Οργανισμού, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. το Σαββατοκύριακο (6-7 Μαρτίου) προχώρησαν στο στήσιμο νέων σκηνών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η σίτιση (μεσημεριανό/βραδινό) των πληγέντων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνα και Διάσωσης-Κ9 του Ε.Ε.Σ. παραμένει σε ετοιμότητα στη περιοχή, βρισκόμενη διαρκώς σε συνεχή επαφή με Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και ΓΓΠΠ, όπως και ότι σήμερα αναμένεται στη περιοχή η Κοινωνική Υπηρεσία του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Λάρισας, προκειμένου να προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο ο Ε.Ε.Σ. την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 20201, προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, για να ενισχύσουν τη προσπάθειά του για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε η οικοδομική δραστηριότητα το 2015

H αύξηση της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας υπεραντιστάθμισε τις απώλειες της ιδιωτικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα η συνολική οικοδομική δραστηριότητα σε επιφάνεια και όγκο να σημειώσει αύξηση το 2015 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει: Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα µηνών, δηλαδή από το Ιανουάριο έως[…]

Περισσότερα »

Βρούτσης – Τρόικα: Τετ-α-τετ εφ’ όλης της ύλης

Τρίωρο τετ-α-τετ με την Τρόικα εφ’όλης της ύλης θα έχει αργά το μεσημέρι σήμερα ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών θα τεθούν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας και στο μέτωπο του ασφαλιστικού, καθώς επίκεινται θεμελιώδεις αλλαγές το φθινόπωρο. Το υπουργείο στο πλαίσιο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *