O Aνδρέας Ανδριανόπουλος στηρίζει Γιάννη Μώραλη

Ο πρώην –επί σειρά ετών – υπουργός και δήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, με άρθρο του στο Liberal.gr, όχι μόνο διαψεύδει  τις σχετικές φήμες που τον ήθελαν υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά ,αλλά επιπλέον τονίζει ότι η επιτυχής κατά τη γνώμη του διαδρομή του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην υποστήριξη της θητείας του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό.

Ολόκληρη η παρέμβαση με το τίτλο,  Για μια Δυναμική Πόλη

”Με την πρώτη του δημόσια δήλωση o εκλεκτός της κυβέρνησης για τον Δήμο του Πειραιά δεν αναφέρθηκε καθόλου στην πόλη και τα προβλήματά της. Έδειξε πως το ενδιαφέρον του εξαντλείται στον Βαγγέλη Μαρινάκη, και στον αποκλεισμό των «ολιγαρχών» από την πολιτική κι από την δυνατότητα «να αγοράσουν τη χώρα».

Από το 1993 επιμένω πως στην πολιτική θα έπρεπε να αναμιχθούν επιχειρηματίες. Που δεν θολώνει το μάτι τους όταν βλέπουν δημόσιο χρήμα και που θα φέρουν στην πολιτική τις εμπειρίες της αγοράς και την ικανότητα της εξόδου από δυσχερείς καταστάσεις. Κι ο εφοπλιστικός κόσμος αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα. Κυρίως διότι δεν έχει συμφέροντα  στον ελλαδικό χώρο.

Ο Δήμος του Πειραιά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η ανάμιξη εφοπλιστών στις τελευταίες εκλογές απέδειξε τα λόγια μου. Χάρις σ’ αυτούς η πόλη επιπλέει παρά την κρίση και τα αδιέξοδα που έφερε. Σε πείσμα των δυσκολιών, έγιναν έργα με πρωτοβουλίες ιδιωτών επιχειρηματιών..

Για τα δημόσια πράγματα της χώρας δεν θέλω ανθρώπους δεμένους στο άρμα του κράτους που δαπάνησαν τη ζωή τους σε δημόσιες θέσεις και κρατικές αποστολές. Επιθυμώ πρόσωπα που δεν δίσταζαν να ρισκάρουν και να δοκιμασθούν στο στίβο της ιδιωτικής οικονομίας.

Ο Μαρινάκης, που γίνεται συχνά στόχος, έφτιαξε τον δικό του στόλο, αγόρασε κι ενίσχυσε τον Ολυμπιακό, εκλέχτηκε διθυραμβικά στον Δήμο του Πειραιά, έγινε σημαντικός παράγων στα ΜΜΕ της χώρας και πρόσφατα πέτυχε ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς επιχειρηματικά deals.

Συγχώνευσε την ναυτιλιακή του εταιρία με τον κολοσσό των τάνκερς Diamond Shipping, του Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρός. Σε μια συμφωνία 1,65 δισ. δολ. Που δημιουργεί τον τρίτο εμπορικό στόλο της γης, με 68 δεξαμενόπλοια !! Τα αμερικανικά πλοία είναι περισσότερα, αλλά η ελληνική εταιρία προσφέρει στους αμερικανούς την πολυπόθητη ένταξη  στον NASDAQ.

Ποιος θα μπορούσε έχει, κατά τη γνώμη σας, τα περισσότερα εχέγγυα για να οδηγήσει τον Πειραιά στο μέλλον;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΟΙΚ: Ευφάνταστες ερμηνείες των δηλώσεων Ευκλ. Τσακαλώτου

Για ορισμένες «πολιτικά ευφάνταστες ερμηνείες» των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους Financial Times», κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Όπως τονίζουν οι πηγές του ΥΠΟΙΚ, «είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο, και άλλες[…]

Περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Ποσό 12 εκατ. ευρώ για παροχές σε ανασφάλιστους υπερήλικες

Δαπάνη, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη παροχών σε ανασφάλιστους υπερήλικες, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και η δαπάνη θα βαρύνει την πίστωση του προϋπολογισμού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *