Για πρώτη φορά εισαγγελική έρευνα για ψυχικά ασθενείς που βρίσκονται χρόνια σε ψυχιατρεία

Φακέλους και δικαστικές αποφάσεις για 125 ψυχικά ασθενείς που βρίσκονται χρόνια στα ψυχιατρεία ως μη έχοντες καταλογισμό, ζήτησαν εισαγγελείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Οι δύο εισαγγελείς που ορίστηκαν θα ερευνήσουν εάν παραμένουν δικαίως τόσα χρόνια στα ψυχιατρεία, ή εάν οι ψυχικά ασθενείς πληρούν τις προϋποθέσεις για να βγουν.

Οι δυο εισαγγελείς σε Αθήνα και θεσσαλονίκη, θα ερευνήσουν δημόσια ψυχιατρικά καταστήματα για να μελετήσουν τους φακέλους των μακροχρόνια ψυχικά ασθενών που βρίσκονται στα ψυχιατρεία με δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν ως μη έχοντες καταλογισμό.

Πρόκειται για 55 άτομα στο δημόσιο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, οι οποίοι έχουν κριθεί ως μη έχοντες καταλογισμό πριν από πολλά χρόνια, για ορισμένους πριν απο  δεκαετίες ολόκληρες και έκτοτε ουδέποτε έγινε επανέλεγχος.

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε 14 μέλη οργάνωσης που εξέδιδε γυναίκες στην Αττική

Εγκληματική  οργάνωση τα μέλη της οποίας εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 14 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 4 Έλληνες και 10 αλλοδαποί, από[…]

Περισσότερα »

Τζεν Ψάκι: “Εχετε μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα”

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες δημοσιευμάτων στην Ελλάδα, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να συλλάβει κάποια μέλη του Ισλαμικού Κράτους που ταξίδεψαν στην Ελλάδα, από τη Βοσνία και την Αλβανία, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διευκρινίζει, όμως, ότι η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *