Γιάννης Μώραλης: η Δ’ Δημοτική Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για εμάς

Η Δ’ Δημοτική Κοινότητα είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για εμάς,τόνισε στην ομιλία του στους κατοίκους της Δ’ κοινότητας ο Δήμαρχος Πειραιά .

Η Δ’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά είναι μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, καθώς γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα καθημερινότητας. Για τον λόγο αυτό οι πρώτες μας παρεμβάσεις ως Δημοτική Αρχή ξεκίνησαν από εδώ. Ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα που υλοποιήσαμε, τον Ιανουάριο του 2015, ήταν η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, με δωρεά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Ανακατασκευάσαμε, επίσης με τη συνδρομή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, το γήπεδο ποδοσφαίρου επί της οδού Αμοργού, αφού πρώτα φροντίσαμε με ενέργειές μας να περιέλθει εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Δήμου.
Έχουμε διασφαλίσει μέσω της ΟΧΕ 4.800.000 ευρώ για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παπαδογιωργή, το οποίο μετατρέπεται σε πάρκο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, με παιδική βιβλιοθήκη, παρεμβάσεις για στήριξη στην άνεργη μητέρα, νέα παιδική χαρά κ.ά. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, κατά τη γνώμη μου, καθώς θα δώσει ζωή σε έναν μεγάλο χώρο, ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος.
Για τα παιδιά μας κατασκευάσαμε μια νέα παιδική χαρά στη συμβολή Αδριανού και Αγίου Φιλίππου και ανακατασκευάσαμε πλήρως ή μερικώς 13 ακόμα παιδικές χαρές στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα. Κατασκευάσαμε νέα πεζοδρόμια περιμετρικά του 14ου Νηπιαγωγείου Πειραιά και αναπλάσαμε τα πεζοδρόμια στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό «Κυανού Σταυρού Αρμενοπαίδων», περιμετρικά της παιδικής χαράς στο πάρκο Γεννηματά, καθώς και στις οδούς Λαμπελέτ, Νάξου και Λευκωσίας.
Υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή και τοποθετήσαμε νέες πινακίδες για την καλύτερη σήμανση των οδών.

Αναβαθμίσαμε μέσω ΕΣΠΑ, διάφορους χώρους πρασίνου στην περιοχή και το επόμενο διάστημα ξεκινά και η διαμόρφωση της πλατείας στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος».
Θέσαμε σε λειτουργία την πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, η οποία λειτούργησε το 2016, για πρώτη φορά, 16 χρόνια μετά την κατασκευή της. Χρησιμοποιείται για θεραπευτική κολύμβηση παιδιών με αναπηρία, αλλά και με απογευματινά προγράμματα για τους δημότες. Υλοποιούμε εργασίες ανακατασκευής του κλειστού Καμινίων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Προχωρήσαμε σε κατεδάφιση τριών εγκαταλελειμμένων και άκρως επικινδύνων ακινήτων στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς, με εισαγγελική παρουσία και αδειοδότηση.
Έχουν γίνει αρκετά από πλευράς μας, όμως υπολείπονται ακόμα να γίνουν πολλά. Μέσα στην ΟΧΕ υπάρχει μια σειρά έργων τα οποία αφορούν συγκεκριμένα τη Δ’ Κοινότητα, τα οποία αποσκοπούν στο να αναβαθμίσουν την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων της. Ο Πειραιάς αλλάζει, κάτι το οποίο θα είναι απολύτως ορατό τα αμέσως επόμενα χρόνια. Και σε αυτό έχουμε συμβάλλει και εμείς, με τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση που έχουμε διασφαλίσει για την πόλη μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Να εξαιρεθούν τα Δημοτικά Ραδιόφωνα από το διαγωνισμό αδειοδότησης

Η αδειοδότηση καθώς και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα -Παρασκευή- ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τη Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Μ. Αντωνιάδου και αντιπροσωπεία εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *