Μώραλης: Πετά το γάντι στον Χρήστο Βρεττάκο – και τον προσκαλεί σε κοινή συνέντευξη τύπου

Το γάντι στο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας πετά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με αφορμή την σειρά επιθέσεων που έχει εξαπολύσει τον τελευταίο καιρό ο Χρήστος Βρεττάκος για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό (τον διαχειρίζεται ο ΕΔΣΝΑ).

Ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι το σχετικό οικόπεδο του ΣΜΑ που χρησιμοποιεί ο Δ. Πειραιά όχι μόνο ανήκει ως ιδιοκτησία στον Δ. Πειραιά αλλά και γεωγραφικά τοποθετείται στον Δήμο Περάματος,  -συνολικά ο ΣΜΑ εξυπηρετεί 19 Δήμους μαζί με αυτόν του Κερατσινίου- και ο κ. Βρεττάκος αντιδρά μόνο και μόνο στη χρήση του ΣΜΑ από το Δ. Πειραιά, δηλαδή για το 4% της χρήσης και από κανένα άλλο Δήμο, ουσιαστικά δεν ενοχλείται από το 96% του συνόλου των απορριμμάτων!!

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη

«Ειλικρινά περίμενα τη ΜΗ απάντηση από τον κύριο Βρεττάκο, καθώς όταν απαιτούνται επιχειρήματα υπάρχει προφανής αδυναμία.

Σε κάθε περίπτωση έστω και σε αυτήν την ισχνή από επιχειρήματα δήλωση  έχω να απαντήσω τα εξής:

1) Ισχυρίζεται ότι δεν έκανε προσωπική επίθεση σε εμένα και δεν θα μου απαντήσει προσωπικά.

Η δική μου όμως άποψη  είναι, ότι όταν κάποιος επιτίθεται με ψέματα και προσβάλει τον Δήμο Πειραιά, προσβάλει προφανέστατα και εμένα τον ίδιο και συνεπώς το παίρνω προσωπικά. Επίσης, τα συμφέροντα των  Δήμων  δεν τα υπερασπιζόμαστε εμείς οι Δήμαρχοι με ψευδείς κατηγορίες κατά των όμορων Δήμων, που μέχρι τώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα γειτνίασης.

2) Προφανέστατα συμφωνεί  ο κ. Βρεττάκος ότι στο ΣΜΑ του Σχιστού αδειάζουν 19 Δήμοι και μάλιστα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται (λανθασμένα ξανά) εξυπηρετεί 5.000.000 κατοίκους. Αν όμως είναι έτσι, ο Δήμος Πειραιά αποτελεί το 4% αυτών, συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο και το μόνο που ζητούσε είναι να μεταφορτώνει τα απορρίμματά του ακριβώς απέναντι από το ΣΜΑ σε δικό του ιδιόκτητο χώρο.

3) Δεν απαντά για ποια επιβάρυνση επιμένει να μιλά. Για  τη δήθεν όχληση των οχημάτων;  Αφού ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να αδειάζει στο ΣΜΑ του ΕΔΣΝΑ, μαζί με τους υπόλοιπους 18 Δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Κερατσινίου – Δραπετσώνας, απλά όχι σε δικό του αδειοδοτημένο χώρο, με μοναδικές αρνητικές συνέπειες μόνο για τον Δήμο Πειραιά.

4) Δεν απαντά στο βασικότερο. Στο γεγονός ότι ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά ΔΕΝ ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, συνεπώς προς τι οι δικές του φωνές;  Δημοσιοποιώ δε την Δευτέρα και τον σχετικό χάρτη από την πολεοδομία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για να μην καλούνται οι δημότες να πιστέψουν τον κύριο Βρεττάκο η εμένα, αλλά να δουν οι ίδιοι την πραγματικότητα.

5) Δεν θα υποδείξει ο κύριος Βρεττάκος που μπορεί να αδειοδοτήσουμε ΣΜΑ αλλά οι νόμοι, άσχετα αν,  όπως ο ίδιος δήλωσε στην απάντηση του προχθές, οι νόμοι δεν τον απασχολούν.

Διαβάστε σχετικά… 

(και) Νέα επίθεση Χρήστου Βρεττάκου κατά του Δ. Πειραιά

6) Δεν απαντά για την επίσημη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της ΠΕΔΑ περί εγκρίσεως του νομοσχεδίου όπως αρχικά είχε εισαχθεί.  Εκτός αν και αυτοί είναι εχθροί του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

7) Φυσικά, δεν απαντά στο γιατί  για  μια αρνητική εξέλιξη σε υπόθεση  του Δήμου Πειραιά, που τονίζω ξανά, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, νιώθει την ανάγκη  να ευχαριστήσει, ΟΛΟΥΣ  τους βουλευτές όλων των κομμάτων Α΄ και Β΄ Πειραιά, ΟΛΟΥΣ  τους δημοτικούς συμβούλους ΟΛΩΝ  των παρατάξεων κλπ, κλπ, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια νίκη και εξαιρετικά θετική υπόθεση για την πόλη του. Γιατί άραγε;

8) Όσο για τον σεβασμό στον οποίο κάνει αναφορά στο τέλος, αυτός δεν μπορεί να συνυπάρχει με σκόπιμα ψέματα, επιθετικές συμπεριφορές και τακτικές για προφανέστατα όψιμες δήθεν νίκες. Γιατί από αυτά τα «παιχνίδια» κάποιοι ζημιώνονται.

Φαίνεται επίσης, ότι ο κύριος Βρεττάκος θεωρεί ότι μπορεί κάποιος να βρίζει την πόλη του Πειραιά όποτε εκείνος επιλέγει, να προσπαθεί να διχάσει τους Πειραιώτες των δυο Δήμων, να επιχειρεί να ζημιώσει τους κατοίκους του Δήμου Πειραιά και εγώ να είμαι μονίμως ευγενής και υπομονετικός όπως μέχρι τώρα. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευγένεια, ο σεβασμός και η καλή πίστη δεν είναι αδυναμία αλλά επιλογή που όμως έχει και όρια!

Τέλος, επειδή έστω και χωρίς κανένα αληθινό επιχείρημα επιμένει, αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και επειδή πιθανότατα κουράζω και εγώ με τις μακροσκελείς αλλά αναγκαίες ώστε να κατανοήσει ο κόσμος ανακοινώσεις μου, τον καλώ σε κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα το ΣΜΑ, ώστε και ο τελευταίος δύσπιστος δημότης και των δυο Δήμων να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Αντικατάσταση παράνομα υλοτομημένων δέντρων

Της Γιώτας Φλώρου… Στην αντικατάσταση των δένδρων που, πριν από λίγο καιρό, υλοτομήθηκαν παράνομα από αγνώστους στην οδό Σωτήρος Διός, μεταξύ του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου, προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου. “Είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε την απαράδεκτη ενέργεια κάποιων.[…]

Περισσότερα »

Β. Μιχαλολιάκος: “Τα δικαστήρια θα γίνουν στο κτίριο της Ραλλείου”

Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των δικαστηρίων του Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν λέγαμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θα αφήσει τα δικαστήρια να φύγουν από την πόλη, έλεγαν κάποιοι ότι ήδη τα δικαστήρια φεύγουν και όταν συναντήθηκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *