Γηροκομείο Πειραιώς: Σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας

Με θέμα τα σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε (την Τρίτη) τηλεδιάσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ με τους Βουλευτές του ευρύτερου Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, μετά από εξουσιοδότηση που του παρείχαν τα μέλη της εφορείας του  Ιδρύματος, ενημέρωσε τους Βουλευτές σχετικά με την πορεία του γηροκομείου.

Ανέλυσε τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας το ίδρυμα στην προσπάθειά του να λειτουργήσει με ασφάλεια παρέχοντας στο ακέραιο όλες τις υπηρεσίες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι περιθαλπόμενοι να μπορούν με αξιοπρέπεια να διαβιούν.

Αφού τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αναφέρθηκε στο οικονομικό κόστος που επιβαρύνει το ίδρυμα στην προσπάθειά του όχι μόνο με πιστότητα να ακολουθεί τα πρωτόκολλα που επιβάλλει η πολιτεία αλλά και τα επιπλέον μέτρα τα οποία, με απόφαση της εφορείας του ιδρύματος, έχουν ληφθεί από την αρχή κιόλας του πρώτου κύματος της πανδημίας χωρίς καμία πρόνοια από την Πολιτεία.

Υπενθυμίζεται ότι το «Άσυλο πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως» ανήκει στην κατηγορία των κληροδοτημάτων, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εξ οφφίτσιο πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Πειραιώς και συνδιοικείται με τον Δήμο Πειραιώς.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος αφού τους ενημέρωσε για ακόμα μία φορά για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά που παρέχει το ίδρυμα στη Γ΄ και Δ΄ ηλικία, επεσήμανε την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων της Πόλης προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και η απαιτούμενη μέριμνα ώστε το ίδρυμα που διανύει το 130ο έτος αδιάκοπης λειτουργίας του να συνεχίσει να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για κάθε ηλικιωμένο που θα αναζητήσει ένα απάνεμο λιμάνι στοργής, φροντίδας, αγάπης, ιατρικής παρακολούθησης και κοινωνικής στήριξης.

Από την  πλευρά τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Α΄ και Β΄ Πειραιά καθώς και η εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, αφού αναγνώρισαν την προσφορά και το έργο του Ιδρύματος, δήλωσαν αρωγοί και πρόθυμοι να προβούν στις ανάλογες ενέργειες προκειμένου με κοινές συντονισμένες κινήσεις η Κυβέρνηση να στηρίξει την λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος αφού τους ευχαρίστησε θερμά και εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή, επανέλαβε την κρισιμότητα της κατάστασης και τους παρακάλεσε για την άμεση ενεργοποίηση και ανταπόκρισή τους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Α’  Πειραιά Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, Ιωάννη Μελά, Νικόλαο Μανωλάκο, Νόνη Δούνια, Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Β΄ Πειραιά Δημήτριο Μαρκόπουλο και την εκπρόσωπο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, τομεάρχη πρόνοιας και δημογραφικής πολιτικής Έφη Μπέκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Αγνωστοι, που επέβαιναν σε δίκυκλα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην οδό Αγράφων, στο Μαρούσι. Με πέτρες και βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εφημερίδα, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Η αστυνομία[…]

Περισσότερα »

Αίγινα: Ανταγωνιστικές τιμές για την προσέλκυση τουριστών

Της Ροδιάνας Αδαμίδη… Εμφανή πτωτικά είναι τα νούμερα των κρατήσεων στην Αίγινα, σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Κάθε καλοκαίρι, η Ελλάδα προσελκύει ξένους τουρίστες, λόγω του εύκρατου κλίματός της, αλλά και των μαγευτικών παραλιών της. Οι Έλληνες τουρίστες όμως, λόγω χρημάτων, φαίνεται πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *