Γκίκας: Οι θαλάσσιες ζώνες το μόνο ανοικτό ζήτημα με την Τουρκία

Την διαβεβαίωση ότι οι μονομερείς διεκδικήσεις της Άγκυρας δεν συνιστούν σημείο συζήτησης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και πως το μόνο ανοικτό ζήτημα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών, παρείχε μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με τον Νίκο Μπαρδούνια, ο βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

Ξεκαθάρισε ότι οι επαφές είναι διερευνητικές και πως καμία χώρα δεν δεσμεύεται από την ανταλλαγή απόψεων, ακόμα και αν οι δύο χώρες καταλήξουν σε ένα διεθνές δικαστήριο.

Αντίθετα – όπως είπε – οι συζητήσεις βοηθούν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και χαρακτήρισε διπλωματική επιτυχία της χώρας μας την επαναφορά της Τουρκίας στο τραπέζι  των συζητήσεων για τον καθορισμό της ΑΟΖ αλλά και την υπό διαμόρφωση αντίληψη στην διεθνή κοινότητα ότι το πρόβλημα είναι ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό.

Επιμέλεια Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβέρνηση: Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας

Διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση τα νέα σενάρια περί χρεοκοπίας που φέρνει στο..φως άρθρο των Financial Times. Σύμφωνα με αυτό η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα δραματικό βήμα και να κηρύξει πτώχευση εκτός και αν μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, έως τα τέλη του Απριλίου, γράφουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *