Γρ. Γουρδομιχάλης: Το N/Σ για τα ζώα συντροφιάς είχε και θετικά στοιχεία

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Απoσύρθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζώα συντροφιάς μετά τις έντονες αντιδράσεις από τις τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας, δύο φιλοζωικές οργανώσεις και το σύνολο της φιλοζωικής κοινότητας.

Όπως υποστήριξαν, το επίμαχο νομοσχέδιο ποινικοποιούσε τη φιλοζωική δράση, απαγόρευε σε πολίτες και φιλοζωικούς φορείς τη διάσωση, την περίθαλψη και την προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων ενώ ευνοούσε και προωθούσε το μαζικό εμπόριο.

Οι φιλοζωικοί φορείς τόνιζαν επίσης ότι «το νομοσχέδιο μειώνει δραστικά τα πρόστιμα για κακοποίηση ζώων, κυνομαχίες και παράνομη εκτροφή ενώ επιβάλλει πολλαπλά τέλη και οικονομικές επιβαρύνσεις στην κατοχή ζώων συντροφιάς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών Πειραιώς Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα (πριν ανακοινωθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου) υποστήριξε ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης προσπάθησε να κάνει ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο για τα δεσποζόμενα ζώα και να οριοθετήσει ευθύνες και αρμοδιότητες.

Ο κ. Γουρδομιχάλης τόνισε επίσης την ανάγκη θέσπισης σαφούς πλαισίου για την λειτουργία φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς και της θέσπισης τέλους και έκδοσης αδείας για όσους συντηρούν κατοικίδια.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγικές συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου… Τραγικές συνθήκες διαβίωσης στα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική και τα νησιά, διαπίστωσαν σε επίσκεψή τους τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου. «Οι συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας είναι απάνθρωπες καθώς μπορεί σε κάποια κέντρα να είναι κάπως αξιοπρεπείς αλλά σε γενικές[…]

Περισσότερα »

Άμεσα στην αγορά εργασίας οι απόφοιτοι των Κολεγίων

Της Μαρκέλλας Καλφοπούλου… Τέρμα πλέον στην αναγνώριση πτυχίων μπαίνει για τους απόφοιτους ελληνικών κολλεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, καθώς θα μπορούν πια άμεσα να ασκούν το επάγγελμα κατόπιν της αποφοίτησης τους, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του πτυχίου τους από Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *