Γρ. Γουρδομιχάλης: Το N/Σ για τα ζώα συντροφιάς είχε και θετικά στοιχεία

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Απoσύρθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ζώα συντροφιάς μετά τις έντονες αντιδράσεις από τις τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας, δύο φιλοζωικές οργανώσεις και το σύνολο της φιλοζωικής κοινότητας.

Όπως υποστήριξαν, το επίμαχο νομοσχέδιο ποινικοποιούσε τη φιλοζωική δράση, απαγόρευε σε πολίτες και φιλοζωικούς φορείς τη διάσωση, την περίθαλψη και την προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων ενώ ευνοούσε και προωθούσε το μαζικό εμπόριο.

Οι φιλοζωικοί φορείς τόνιζαν επίσης ότι «το νομοσχέδιο μειώνει δραστικά τα πρόστιμα για κακοποίηση ζώων, κυνομαχίες και παράνομη εκτροφή ενώ επιβάλλει πολλαπλά τέλη και οικονομικές επιβαρύνσεις στην κατοχή ζώων συντροφιάς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών Πειραιώς Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα (πριν ανακοινωθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου) υποστήριξε ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης προσπάθησε να κάνει ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο για τα δεσποζόμενα ζώα και να οριοθετήσει ευθύνες και αρμοδιότητες.

Ο κ. Γουρδομιχάλης τόνισε επίσης την ανάγκη θέσπισης σαφούς πλαισίου για την λειτουργία φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς και της θέσπισης τέλους και έκδοσης αδείας για όσους συντηρούν κατοικίδια.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλοπάππου: Επιθεώρηση από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ – Ανακοινώνονται μέτρα

Επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του λόφου του Φιλοπάππου και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΛΑΣ εντός της ημέρας, στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 25χρονου κατά τη διάρκεια ληστείας. Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος έκανε -συνοδεία στελεχών της ΕΛΑΣ- επιθεώρηση στο[…]

Περισσότερα »

Ελλάδα: 20πλάσια η τιμή του εμβολίου κατά της πνευμονίας

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το υπέρογκο κόστος που απαιτείται να καταβάλουν οι κυβερνήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για τον εμβολιασμό των ευάλωτων παιδιών. Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, οι  Γ.Χ.Σ έχουν εμβολιάσει περισσότερα από 5.000 παιδιά, ηλικίας από έξι μηνών έως 15 ετών, σε διάφορους καταυλισμούς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *