Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Yπέρ αναδιάρθρωσης χρέους και μεταρρυθμίσεων

Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς επισημαίνει η ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του.

Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο «Η παγίδα του χρέους» και την οποία συνέγραψαν τα στελέχη του Γραφείου Ορέστη Βάθη και Δήμητρα Μήτση αναφέρεται εκτός των άλλων: 

«…(χρειάζεται) μια αναδιάρθρωση του χρέους μετά την οποία η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί το υπόλοιπο χρέος της (μέσω των αγορών), έχοντας πλέον αποτρέψει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, ενώ και οι δανειστές θα απεμπλακούν από το υπάρχον ατέρμονο «γαϊτανάκι» αλληλοτροφοδότησης των δανείων. Από την άλλη πλευρά, μία αναδιάρθρωση χρέους per se, χωρίς βαθιές τομές δεν θα βοηθήσει. Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στην κόψη του ξυραφιού.

Επομένως, η Ελλάδα πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως στη δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στην καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών του κράτους και στην διακυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο για ΔΕΗ

Συνειδητή προσπάθεια να αποφύγει τον ουσιαστικό διάλογο στο θέμα της ΔΕΗ, ακόμη και εάν με αυτό τον τρόπο ενδίδει σε μια αντί-δημοκρατική συμπεριφορά και κόντρα στην μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση μετά την αντίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης[…]

Περισσότερα »

Με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας συναντήθηκε ο Ε. Βενιζέλος

Πρόταση να επισκεφθούν μαζί τον Νίκο Αναστασιάδη, όταν επιστρέψει στην Κύπρο, μετά την ανάρρωσή του από την Αμερική, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τη χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα», στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στο περιθώριο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *