Graphics: Και όμως το smart design έχει κανόνες…

1. Το καλό design είναι καινοτόμο
Η δυνατότητα καινοτομίας δεν εξαντλείται ποτέ. Η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρει πάντα νέες ευκαιρίες για καινοτόμο design. Αλλά το καινοτόμο design πάντα εξελίσσεται σε άμεση συνάρτηση με την καινοτόμο τεχνολογία και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Πηγή: http://logo4start.blogspot.gr

2. Το καλό design κάνει το προϊόν χρήσιμο
Κάθε προϊόν αγοράζεται με σκοπό να χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια, όχι μόνο λειτουργικά, αλλά επίσης ψυχολογικά, καθώς και αισθητικά. Το καλό design δίνει έμφαση στην χρησιμότητα ενός προϊόντος, ενώ συγχρόνως δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή από αυτήν.

3. Το καλό design είναι αισθητικό
Η αισθητική ποιότητα ενός προϊόντος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χρησιμότητάς του, διότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά επηρεάζουν την προσωπικότητα και την ευεξία μας. Αλλά μόνο τα καλοφτιαγμένα αντικείμενα μπορούν να είναι όμορφα.

4. Το καλό design κάνει κατανοητό ένα προϊόν
Το καλό design αποσαφηνίζει τη δομή του προϊόντος. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να κάνει το προϊόν να μιλάει από μόνο του.

5. Το καλό design είναι ταπεινό
Τα προϊόντα που προορίζονται για έναν συγκεκριμένο σκοπό είναι σαν εργαλεία. Δεν είναι ούτε διακοσμητικά αντικείμενα ούτε έργα τέχνης. Επομένως, το design τους πρέπει να είναι συγχρόνως και ουδέτερο και συγκρατημένο, ώστε να αφήνει το περιθώριο στον χρήστη του να εκφραστεί.
6. Το καλό design είναι τίμιο
Δεν κάνει ένα προϊόν να φαίνεται πιο καινοτόμο, πιο δυναμικό ή πιο πολύτιμο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Δεν προσπαθεί να χειραγωγήσει τον καταναλωτή με υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει.

7. Το καλό design είναι διαχρονικό
Αποφεύγει να είναι της μόδας και επομένως δεν απαξιώνεται ποτέ. Αντίθετα με τα “μοδάτα” design, διαρκεί για πολλά χρόνια, ακόμα και στη σημερινή κοινωνία, που έχει την τάση να κάνει τα πάντα αντικείμενα μίας χρήσης.

8. Το καλό design εμβαθύνει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια
Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη ή να είναι αυθαίρετο. Η φροντίδα και η ακρίβεια κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού δείχνουν σεβασμό προς το μελλοντικό χρήστη του προϊόντος.

9. Το καλό design είναι φιλικό προς το περιβάλλον
Το design παίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Εξοικονομεί πόρους και ελαχιστοποιεί την φυσική και οπτική ρύπανση που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος.

10. Το καλό design είναι όσο το δυνατόν λιγότερο design
Λιγότερο design, αλλά καλύτερο, επειδή συγκεντρώνεται στις ουσιώδεις πτυχές, και δεν επιβαρύνει το προϊόν με ανούσια στοιχεία. Όσο πιο απλό τόσο το καλύτερο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Google translate θα μεταφράζει και ομιλία

Ένα μήνα αφότου το Skype παρουσίασε τη νέα υπηρεσία μετάφρασης συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο από (και προς) Ισπανικά και Αγγλικά, η Google ανακοίνωσε τη δική της υπηρεσία μετάφρασης ομιλίας. Η εφαρμογή της Google (mobile translation app) θα αναγνωρίζει αυτόματα την ομιλία σε μια ευρεία γκάμα γλωσσών και θα τη μεταφράζει[…]

Περισσότερα »

Η Κίνα αγοράζει σοβιετική τεχνολογία για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη

Τα σχέδια μιας παλιάς σοβιετικής μηχανής που προοριζόταν για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη αγοράζει η κινεζική διαστημική βιομηχανία, αναφέρει το Popular Mechanics, που επικαλείται «καλά πληροφορημένες πηγές». Στο πλαίσιο αυτής της νέας συμφωνίας, μια ουκρανική εταιρεία θα ανακατασκευάσει το σύστημα προώθησης που είχε αναπτυχθεί για να στείλει τους πρώτους Σοβιετικούς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *