Υπάρχουν “κρυμμένα” μηνύματα σε γνωστά λογότυπα;

Βλέπουμε ορισμένα από αυτά τα λογότυπα πολύ συχνά, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από δεν είχαμε αντιληφθεί ότι υπάρχουν κάποιες κρυφές εικόνες ή έννοιες ανάλογα με τα λογότυπα. Αν σας αρέσει η «οφθαλμαπάτη», τότε μάλλον θα αρέσει αυτή το δημοσίευση. Πάντως τα μηνύματα δεν είναι στην ουσία κρυμμένα γιατί έχουν άμεση σχέση τελικά με το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας. Χρειάζονται πολλές φορές μια δεύτερη ανάγνωση. Ίσως τελικά να περνάνε και το μήνυμα  λίγο… πιο υπαινικτικά.

πηγή:  www.logo4start.com

alt

Αυτό το λογότυπο δεν φαίνεται να κρύβει πολλά εκ πρώτης όψεως, αλλά σας δίνει μια μικρή διορατικότητα στη φιλοσοφία της μάρκας. Πρώτα από όλα, τo κίτρινα βελάκι  μοιάζει με ένα χαμόγελο δηλαδή η Amazon θέλει να έχει την καλύτερη ικανοποίηση του πελάτη. Το βελάκι συνδέει, επίσης, τα γράμματα Α και το Ζ που σημαίνει ότι αυτό το κατάστημα έχει τα πάντα από το Α έως το Ζ (τελευταίο γράμμα του Αγγλικού αλφάβητου).
alt
Ένα βέλος είναι κρυμμένο στο λογότυπο ανάμεσα στο γράμμα “E” και “X”.

alt 

Αν κοιτάξετε στο κέντρο του  λογότυπου, μπορείτε να δείτε δύο άνθρωπους να απολαμβάνουν ένα τσιπ Tostito με ένα κύπελλο του με σάλτσα.

alt

Η Carrefour είναι ένα από μεγαλύτερα Super Market στην Ευρώπη και είναι η εδρα της στην Γαλλία.  Στα γαλλικά η λέξη Carrefour σημαίνει σταυροδρόμι. Το λογότυπο λοιπόν συμβολίζει αυτή τη λέξη, μέσω δύο αντίθετα βέλη. Πρόσθεσαν επίσης το πρώτο γράμμα του ονόματος, γιατί αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε το γράμμα C, στο αρνητικό χώρο μεταξύ των βελών

alt 

Το λογότυπο της Sony Vaio είναι ένα πολύ γνωστό εμπορικό λογότυπο των φορητών υπολογιστών. Αλλά ξέρατε ότι το όνομα Vaio στο λογότυπο είχε επίσης ένα κρυφό νόημα; Λοιπόν, τα δύο πρώτα γράμματα αντιπροσωπεύουν το βασικό αναλογικό σήμα. Τα δύο τελευταία γράμματα  που μοιάζουν με ένα 1 και 0, αντιπροσωπεύουν το ψηφιακό σήμα.

alt 

Η Roxy είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε ρούχα και αξεσουάρ για τα κορίτσια που αγαπούν το σνόουμπορντ και το σέρφινγκ. Η εταιρία είναι πράγματι ένα μέρος της Quiksilver. Το λογότυπο της Roxy αποτελείται από δύο Quiksilver λογότυπα που σχηματίζουν μια καρδιά.

alt

Η Unilever είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφίμων, ποτών, απορρυπαντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Παράγουν ένα τεράστιο όγκο  προϊόντων και ήθελαν να αντικατοπτρίζει αυτό στο λογότυπό τους. Κάθε τμήμα του λογότυπου έχει νόημα. Για παράδειγμα: η καρδιά αντιπροσωπεύει την αγάπη, τη φροντίδα και την υγεία, το  πουλί είναι ένα σύμβολο της ελευθερίας. Απαλλαγή από τις καθημερινές ασχολίες, να πάρει περισσότερα από τη ζωή.

alt

Το λογότυπο αυτό μπορεί να μοιάζει με μια απλή επιστολή, αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστούμε , μπορείτε να δείτε ένα μέρος ενός ελέφαντα(προβοσκίδα) και στο αρνητικό χώρο μέσα το γράμμα “Ε”.

alt

Το λογότυπο της Sun μπορείτε να διαβάσετε το εμπορικό σήμα προς κάθε κατεύθυνση ,  τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.

alt

Ξέρω ότι αυτό το λογότυπο μοιάζει με ένα απλό, βαρετό πράσινο δέντρο, αλλά αν κοιτάξετε θα δείτε ότι μπορεί επίσης να ερμηνευθεί και ως εγκέφαλος. Το λογότυπο, δίνει έμφαση στην ισχυρή πνευματικές ικανότητες του προσωπικού της εταιρίας και αντικατοπτρίζει επίσης τα πράσινα και τα εργαστηριακά μέρη του ονόματός του.

alt 

Το παλιό λογότυπο του Baskin Robbins είχε το νούμερο 31 με ένα τόξο από πάνω του. Το νέο λογότυπο πήρε αυτή την ιδέα σε επόμενο επίπεδο. Το ροζ τμήματα της BR εξακολουθούν να αποτελούν τον αριθμό 31, μια αναφορά στις 31 γεύσεις.

alt

Το NBC (National Broadcasting Company) είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη δει το παγώνι σε αυτό το λογότυπο. Το παγώνι έχει 6 διαφορετικές φτερά από την ουρά, αναφερόμενος στις έξι τμήματα κατά τη στιγμή που αυτό το λογότυπο δημιουργήθηκε. Το κεφάλι του παγωνιού γυρνάει προς τα δεξιά για να υποστηρίζουν ότι είναι ανυπόμονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *