Γρίπη: Στους 150 οι θάνατοι

Παρά το γεγονός ότι η εποχική γρίπη βρίσκεται στην εκπνοή της φετινής περιόδου, από τις αρχές Μαΐου έχασαν τη ζωή τους ακόμη τέσσερις άνθρωποι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης να έχει φθάσει στους 150, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το γεγονός ότι ακόμη και στο τέλος της φετινής περιόδου (η περίοδος επιτήρησης λήγει επισήμως στις 19 Μαΐου), καταγράφονται θάνατοι από τη γρίπη, φανερώνει ότι φέτος σε σύγκριση με πέρσι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Συνήθως, η νόσος βρίσκεται σε ύφεση από τον Μάρτιο και τον Μάιο σπάνια καταγράφονται κρούσματα.

Από την αρχή της περιόδου, τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τις 5 Μαΐου 2019, έχουν καταγραφεί 150 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 388 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αιολική ενέργεια παρέχει πλέον το 14% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη

Η αιολική ενέργεια παρείχε πέρυσι το 14% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 12% το 2017, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Βιομηχανίας. Η ισχύς της αιολικής ενέργειας αυξήθηκε στην Ευρώπη κατά 11,3 γιγαβάτ το 2018· 8,6 γιγαβάτ από χερσαίες ανεμογεννήτριες και 2,65 γιγαβάτ από[…]

Περισσότερα »

Την Πέμπτη η πρώτη δόση της επιδότησης ενοικίου

Πιστώνεται αύριο Πέμπτη η πρώτη δόση του επιδόματος ενοικίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής που υλοποιείται από υπουργείο Εργασίας. Το ποσό που θα πιστωθεί είναι 1.174.000 ευρώ και αφορά 9.510 δικαιούχους που ολοκλήρωσαν τις αναγκαίες ενέργειες έως το τέλος Αυγούστου. Bio Latest Posts Θοδωρής Ασβεστόπουλος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *