Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην αξιοποίηση του Πύργου

0 σχόλια WEB TV ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Toυ Νίκου Παρασκευά

Ασφαλής πόλη ο Πειραιάς

Είμαστε σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την αναχρηματοδότηση του δανείου του Δήμου προκειμένου να μειωθεί το ύψος της δόσης που πληρώνει κάθε χρόνο ώστε να εξοικονομούνται χρήματα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής. Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος είπε ότι σε σχέση με τις άλλες πόλεις ο Πειραιάς δεν έχει αυξημένη εγκληματικότητα. Παρόλο, ότι είμαστε λιμάνι, ότι διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο και είναι δύσκολος ο έλεγχος, εν τούτοις η πόλη μας είναι ασφαλής και ο κόσμος δεν φοβάται ούτε να κυκλοφορήσει ούτε να διασκεδάσει, υπογράμμισε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι η παραβατικότητα στον Πειραιά, συνίσταται περισσότερο στο παρεμπόριο και στις μικροκλοπές.  Όλα αυτά όμως φροντίζουμε πάντα να τα έχουμε υπό έλεγχο καθώς συνεργαζόμαστε στενά με τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη.

Προχωράει η αξιοποίηση του Πύργου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά.  Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου είμαστε ένα βήμα πριν από την κατακύρωση του διαγωνισμού στην ενδιαφερόμενη κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Επιτροπή Διαγωνισμού ολοκλήρωσε το έργο της και απεδέχθη την οικονομική προσφορά, η οποία κινείται στα πλαίσια της προκήρυξης του διαγωνισμού και κρίθηκε ως συμφέρουσα για το Δήμο ως προς το οικονομικό αντάλλαγμα και τις προβλεπόμενες επενδύσεις. Υπήρξαν μάλιστα και πρόσθετες εγγυήσεις καλής εκτέλεσης των συμβατικών υποχρεώσεων από την εν λόγω κοινοπραξία. Κατά συνέπεια, όπως είπε η κ. Χαρβαλάκου, όλη η υπόθεση εξελίσσεται ομαλά και η διαδικασία αξιοποίησης του Πύργου αποτελεί μια πραγματικότητα που γεμίζει με αισιοδοξία τους Πειραιώτες.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είχε πει ότι και μόνο το γεγονός ότι στην κοινοπραξία που υπέβαλλε προσφορά για την αξιοποίηση του Πύργου εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δείχνει πόσο σημαντικό είναι το έργο και πόσο ωφέλιμο μπορεί να αποβεί για την πόλη.  Πέρα από τις οικονομικές ωφέλειες με τη συγκεκριμένη επένδυση ο Πειραιάς μπαίνει στο χάρτη των διεθνών επενδυτικών ευκαιριών και θα αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλα εγχειρήματα αυτού του είδους.  Η πόλη αποκτά κύρος και αυτό θα φανεί στη συνέχεια όταν θα έχει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, κατέληξε ο Δήμαρχος

Ο Γ. Δαβάκης συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γιώργος Δαβάκης, εξελέγη με άνετη πλειοψηφία συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, αφού συγκέντρωσε επί συνόλου σαράντα δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν 31 θετικές ψήφους ενώ υπήρξαν ένα λευκό και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.  Την υποψηφιότητα του Γιώργου Δαβάκη στήριξαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Βλαχάκου.

Υπήρξαν και άλλες τρεις υποψηφιότητες που συγκέντρωσαν συνολικά επτά ψήφους.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι ο Γιώργος Δαβάκης έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις ευθύνης επι σειρά ετών τον Πειραιά, πάντοτε με συνέπεια και προσήλωση και είναι δεδομένο ότι αυτό θα κάνει και τώρα από τη νέα του θέση που του δίνει τη δυνατότητα να είναι ακόμα πιο κοντά στο δημότη, τον κάτοικο και τον επαγγελματία της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάκης Αβραμίδης και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης μαζί με τους κυρίους Μωραντζή και Βουτυράκο από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαντολλογικού Συνδέσμου Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 140.000 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου για την κάλυψη αναγκών σχολείων της πόλης.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:, ,