H Βρετανία κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας από το 2009

ΒΡΕΤΑΝ

Ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων σημείωσε μείωση ρεκόρ, με πρώτους τους πιο ηλικιωμένους εργαζόμενους, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων αυξήθηκε.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας αναμένεται να αυξηθούν καθώς η Βρετανία περιορίζει τον τεράστιο μηχανισμό διατήρησης των θέσεων εργασίας που προστατεύει τους υπαλλήλους. Η λειτουργία του εν λόγω μηχανισμού πρόκειται να σταματήσει στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε πως οι αριθμοί δείχνουν πως τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης λειτουργούν, όμως οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτες.

«Ήμουν ανέκαθεν σαφής πως δεν μπορούμε να προστατεύσουμε κάθε θέση εργασίας, όμως μέσω του Σχεδίου για τις Θέσεις Εργασίας που καταρτίσαμε, έχουμε ένα σαφές σχέδιο για να προστατεύσουμε, να στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε δουλειές ώστε να εξασφαλίσουμε πως δεν θα μείνει κανείς χωρίς ελπίδα», ανέφερε σε δήλωση που έκανε.

Ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ δήλωσε από την πλευρά του, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα δεδομένα που δείχνουν τη μεγαλύτερη πτώση της απασχόλησης στη χώρα από το 2009, πως ο κορονοϊός επρόκειτο ούτως ή άλλως να έχει οικονομικό κόστος.

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε πως δυστυχώς αυτή η νόσος δεν θα έχει μόνο κόστος στην υγεία, αλλά θα έχει και οικονομικό κόστος και πιστεύω πως βλέπουμε τις συνέπειες ενός μέρους αυτού», δήλωσε ο Άργκαρ στο Sky News.

Το ποσοστό της ανεργίας κρατήθηκε απροσδόκητα στο 3,9%, όμως αυτό αντανακλά μια αύξηση των ανθρώπων που έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία και ως εκ τούτου δεν θεωρούνται άνεργοι, διευκρίνισε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS).

Επιπλέον περίπου 300.000 άνθρωποι δήλωσαν τον Ιούνιο πως είναι εργαζόμενοι, αν και παρέμεναν μακριά από τις δουλειές τους και δεν πληρώνονταν, κάτι που βοήθησε επίσης να κρατηθεί χαμηλά το ποσοστό της ανεργίας, ανακοίνωσε το ONS.

Οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από το Reuters ανέμεναν πως το ποσοστό της ανεργίας θα αυξανόταν στο 4,2%.

Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει στο τέλος της χρονιάς το 7,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα πιο ελκυστικά από τα ιταλικά

«Μάχη των ομολόγων: Οι Έλληνες κερδίζουν το πάνω χέρι έναντι της Ρώμης», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Reuters που αναφέρεται στη μεγάλη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων. «Απένταρη πριν από λιγότερο από μία δεκαετία, η Ελλάδα είναι φέτος η κορυφαία σε επιδόσεις αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, απολαμβάνοντας εισροές από[…]

Περισσότερα »

Οι απαντήσεις του ΥΠΟΙΚ για το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ

Τη δική του εκδοχή  για την υπόθεση (και άρση) της υπαγωγής του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις κατέθεσε το υπ. Οικονομικών. Ηδη από την Παρασκευή  το κλίμα γύρω από τη βουλή και στην πλατεία Συντάγματος -έδρα του Υπουργείου– είναι εξαιρετικά βαρύ καθώς πολλοί βουλευτές και μάλιστα οι περισσότεροι επιτέθηκαν στον ΥΠΟΙΚ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *