Η Αικ. Σακελλαροπούλου νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

H Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου. Είχε προηγηθεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ και ήταν ψηλά στην επετηρίδα.

Ως νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο της Επικρατείας επελέγησαν οι σύμβουλοι του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο Μιχάλης Πικραμένος ο οποίος είναι μεν χαμηλά στη δικαστική επετηρίδα αλλά θεωρείται από τους πλέον αξιόλογους δικαστές και επιπλέον ήταν στην τριάδα της επιλογής και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου επελέγησαν οι Ιωσήφ Τσαλαγανίδης , και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα: Σε υψηλή θέση στις πωλήσεις τουριστικών πακέτων

Σε θετικούς ρυθμούς κινούνται οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων για τους Μεσογειακούς προορισμούς για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο τόσο στη Γερμανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελούν δύο πολύ σημαντικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού. Οι πολιτική κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, οι τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την[…]

Περισσότερα »

Ρωσία: Διαφωνεί με το ψήφισμα του ΟΗΕ για την Κριμαία

Τη διαφωνία της με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, εκφράζει η Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ «μπορούμε απλώς να εκφράσουμε την διαφωνία μας με μια παρόμοια θέση και την λύπη μας», επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *