Η ανακαινισμένη Πλατεία Πηγάδας… υποδέχεται τις εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε την Κυριακή στην εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», στην πλατεία Πηγάδας, για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα.

Ο κ. Μώραλης αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Θεόδωρο Τσόντο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κρητών, για τη δουλειά που κάνουν στην πόλη του Πειραιά και τη συνεργασία που έχουν με τη Δημοτική Αρχή, εξήρε την προσφορά τους για τη διατήρηση των ηθών, εθίμων και των παραδόσεων και τη διάδοσή τους στα νέα παιδιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη ανακατασκευή της πλατείας Πηγάδας.

Ο  στόχος – πρόσθεσε – περιλάμβανε τρεις παρεμβάσεις: τη δημιουργία παιδικής χαράς για τους μικρούς μας φίλους, έναν χώρο πολιτισμού για όλους και εστίαση για τις επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία.  Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε, ότι είναι η πρώτη πολιτιστική βραδιά που γίνεται στην πλατεία Πηγάδας, μετά την ανακαίνισή της και συνεχάρη τον Πρόεδρο που την επέλεξε, εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει ένας μόνιμος χώρος εκδηλώσεων για όλη την περιοχή.  Δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένος που διατηρείται  σε ένα καλό επίπεδο.

Το έθιμο του Κλήδονα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Τσόντος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, χαρακτήρισε το έθιμο του Κλήδονα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γι’  αυτό στις μέρες μας – όπως είπε – πολιτιστικοί σύλλογοι προσπαθούν να το αναβιώσουν, προσθέτοντας, ότι η διάδοση της παράδοσης είναι υποχρέωση όλων.  Τόσο ο ίδιος  όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου για την στήριξη που παρείχαν στην προετοιμασία και οργάνωση της εκδήλωσης του Κλήδονα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι αντιδήμαρχοι κ.κ.: Κυριάκος Σιγαλάκος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Σταύρος Βοϊδονικόλας, o πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π Τάκης Αβραμίδης και ο πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

Η γιορτή αυτή συνοδεύτηκε από χορούς και τραγούδια από κρητικά χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργασίες βελτίωσης οδοφωτισμού στη Πλατεία Κοράη

Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Βορά σε κυκλώματα οι ανήλικοι πρόσφυγες – 18 Οκτωβρίου 2019 Ελλάδα: Σε λειτουργία τα υδατοδρόμια μέχρι το 2020 – 18 Οκτωβρίου 2019 Ο Παναγιώτης Φύτρας θυμάται την… Μελίνα του Πειραιά – 18 Οκτωβρίου 2019

Περισσότερα »

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του Άμστερνταμ

Eνώ οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας είχαν στο παρελθόν εκλέξει γυναίκα δήμαρχο, στην πρωτεύουσα, όπως και στο Ρότερνταμ, δεν είχε εκλεγεί ποτέ μέχρι σήμερα. H υποψηφιότητά της 52χρονης Χάλσεμα από το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επικυρωθεί από την κυβέρνηση και να υπογραφεί από τον βασιλιά, όμως η διαδικασία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *