Η απάντηση του Λ. Αυγενάκη στη Βουλή για την ψηφιακή κάλπη «Ζευς»

Στη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών,μέσω της ψηφιακής κάλπης «Ζευς», εφόσον οι Ομοσπονδίες επιλέξουν την εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «η τρέχουσα συγκυρία, με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία δεν επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο, μας προσφέρουν την πιο κατάλληλη ευκαιρία, την καλύτερη «πάσα» να ακολουθήσουμε τα σημεία των καιρών:

Να θεσπίσουμε τη δυνατότητα εισαγωγής των  νέων τεχνολογιών και στην εσωτερική λειτουργία των αθλητικών φορέων. Και είναι μεγάλο προσόν μιας κυβέρνησης, να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα μιας κατάστασης, να θέτει προτεραιότητες, γιατί μην ξεχνάμε προέχει η δημόσια υγεία και να βρίσκει καίριες λύσεις».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι η εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εφόσον την επιλέξουν οι ομοσπονδίες για τις αρχαιρεσίες τους, θεσπίστηκε «με αυστηρά κριτήρια, με διαφανείς διαδικασίες, με τάξη και νοικοκυροσύνη και πρωτίστως με τη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών που αποτελούν τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας».

Τόνισε, μάλιστα, ο κ. Αυγενάκηςότι σε ενάμισι χρόνο, με την αθλητική μεταρρύθμιση, έχουν συντελεστεί όσα δεν είχε το θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σε τέσσερα χρόνια. Τομές που αγκαλιάζονται από την αθλητική οικογένεια, η οποία δεν ζει πια στις «μαύρες εποχές»

 • των «αιώνιων» παραγόντων,
 • των εγκαταστάσεων που παράκμαζαν,
 • της ασυνέπειας στο αντι-ντόπινκ,
 • της διεθνούς απομόνωσης και
 • της αδιαφάνειας για τα νόμιμα σωματεία,

αλλά στη «φωτεινή εποχή»:

 • που ο αθλητής έχει φωνή και λόγο στο Δ.Σ. του αθλήματός του,
 • της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, της ουσιαστικής τους αξιοποίησης προς όφελος κάθε ανθρώπου που θέλει να αθληθεί.
 • της εναρμόνισης της Ελλάδας με τους παγκόσμιους κανόνες του WADA, συνεργάτες μαζί του, με άριστη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας απέναντί του,
 • που κάνουμε τη χώρα μας πόλο έλξης διεθνών αθλητικών διοργανώσεων
 • που οι επιχορηγήσεις στις Ομοσπονδίες δίνονται αξιοκρατικά, με όρους διαφάνειας και με μετρήσιμα στοιχεία.
 • που ξέρουμε ένα προς ένα το κάθε νόμιμο και νοικοκυρεμένο σωματείο με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

  Αναλυτικά η ομιλία του κ. Αυγενάκη ΕΔΩ.

Αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού στον Εισαγγελέα, για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, με τη διεξαγωγήχωρίς την έγκριση αρμοδίων, το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα,ΓΣ και εκλογώντης Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων


Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορά – καταγγελία του, σχετικά με τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) στις 27/02/2021.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά να  διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω Γ.Σ. έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊούCovid-19.

Η αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού κοινοποιήθηκε, για τις δικές τους ενέργειες, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην αναφορά – καταγγελία του, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από τον ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) πληροφορήθηκα ότι στις 27-2-2021, στην πόλη της Λάρισας,  διεξήχθη Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών της ανωτέρω αθλητικής ομοσπονδίας… στην παραπάνω Γ.Σ. συμμετείχαν, με φυσική παρουσία, τουλάχιστον  είκοσι ένας (21) εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων – μελών της ομοσπονδίας.

Στους παρευρισκόμενους,  εκτός από τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ., θα πρέπει επιπλέον να προστεθούν και τα τρία (3) μέλη της εφορευτικήςεπιτροπής, της οποίας, μάλιστα, θα πρέπει  υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο, να προήδρευσε, δικηγόρος Αθηνών διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, λαμβανομένου  υπόψη ότι η έδρα της συγκεκριμένης ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν προφανώς και μετακινήσεις προς την πόλη της Λάρισας από άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας,  παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω Γ.Σ. έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 του Π.Κ. (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊούcovid -19».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και με την βούλα ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ

Είναι πλέον επίσημο. Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια που φόρεσε ξανά τα ασπρόμαυρα και θα το κάνει για τα επόμενα τρία χρόνια. “H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία για την μεταγραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια από τη Βόλφσμπουργκ. Ο Πορτογάλος πρωταθλητής Ευρώπης επιστρέφει στην Τούμπα, όπου και θα[…]

Περισσότερα »

Το “Καραϊσκάκη” έδρα της Αρσεναλ στο ματς με την Μπενφίκα

«Πειραιώτες» θα γίνουν οι «Κανονιέρηδες» του αγγλικού ποδοσφαίρου! Ναι, σωστά διαβάσατε. Την πόλη μας, τον Πειραιά και το στολίδι του Ολυμπιακού, το “Καραϊσκάκη” επέλεξε η Αρσεναλ για τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εξαιτίας του κορονοϊού ανάγκασαν τις δύο ομάδες να δώσουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *