Η Αθήνα διαψεύδει τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για έναρξη διαλόγου με την Τουρκία

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ένταση με την Τουρκία θα συνεχιστεί, με σειρά επιθετικών κινήσεων από την Άγκυρα θα προμηνύει μετά από έναν θερμό Αύγουστο και ένα πιθανότατα ακόμη θερμότερο φθινόπωρο, ήρθε αιφνιδίως ένα tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ που έμοιαζε να ανατρέπει τα δεδομένα.

To πρόβλημα όμως είναι πως η Αθήνα, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει, τουλάχιστον επί του παρόντος, τα λεγόμενα του- αλλά σύμφωνα με κάποιες πηγές…τα διαψεύδει!

Στην ανάρτησή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρει, ούτε λίγο ούτε πολύ πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διάλογο στο πλαίσιο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Συγκεκριμένα στο tweet o ΓΓ του ΝΑΤΟ αναφέρει: «Μετά τις συζητήσεις με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο σε τεχνικό επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να καθιερωθούν μηχανισμοί αποσυμπίεσης και να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε σχετική μάλιστα δήλωσή του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ (https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_177733.htm), επισημαίνει πως παραμένει σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρει μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης.

Από την πλευρά της Αθήνας όμως, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές».

 

Newsroom, Κανάλι Ένα 90,4FM, Κατ. Πρίφτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήπως να πούμε και κάτι ευχάριστο;

Του Νίκου Μπουρσινού… Και όμως υπάρχουν, που και που, ευχάριστα σ’ αυτή  τη χώρα! Προέρχονται, κυριότατα, από τον χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Αν περιμέναμε από την πολιτική… σωθήκαμε!

Περισσότερα »

Ντ. Μπακογιάννη: Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης στις επενδύσεις το 2018

«Με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία ελπίδα για σοβαρή αύξηση των επενδύσεων» σχολίασε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία «ο Ακαθάριστος Σχηματισμός Παγίου Κεφαλαίου υποχώρησε το 2018 στο επίπεδο που ήταν το 1996, τόσο σε τρέχουσες όσο και σε σταθερές τιμές». Ο συγκεκριμένος δείκτης,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *