Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα σε πολίτες εκτός ΕΕ

Την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσης, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.

Δεν μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

«Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, υπογράμμισε πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό.

Ιδιαίτερη προσοχή επέστησε στους ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για μια “Άλλη Ευρώπη” η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Ιταλία

Συναντήσεις με συνδικάτα και συνέντευξη τύπου με τους ευρωβουλευτές της “Λίστας Τσίπρα”, περιλάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Α. Τσίπρα στη Ρώμη, την Πέμπτη. Την ανάγκη να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις κατά μηκος του Ευρωπαικού Νότου με στόχο την ανακοπή των πολιτικών λιτότητας, συρίκνωσης των εργατικών δικαιωμάτων και υφαρπαγής των κοινών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *