Η Ελλάδα ουραγός στη χρήση του διαδικτύου μεταξύ των χωρών της ΕΕ

της Κατερίνας Πρίφτη

Η εποχή στην οποία ζούμε έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η εποχή της γνώσης, της τεχνολογίας, της γρήγορης μετάδοσης της πληροφορίας και της άμεσης πρόσβασης σε αυτή.

Η χρήση του διαδικτύου έχει ενισχύσει όλες αυτές της πτυχές της σύγχρονου πολιτισμού της Ευρώπης ενώ όσοι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το internet εκτιμάται πως πρακτικά «μένουν πίσω» και μάλιστα με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ό,τι παλαιότερες γενιές που αδυνατούσαν να εξοικειωθούν με τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η πρόσβαση βέβαια στο διαδίκτυο δεν συναρτάται άμεσα μόνο την ηλικία αλλά και με την παρεχόμενη εκπαίδευση και φυσικά με τις δυνατότητες εύκολης πρόσβασης και ικανοποιητικής περιήγησης που σχετίζεται κυρίως με τις προόδους μία χώρας στον τομέα αυτό.

Στην ΕΕ ένας μέσος ενήλικων πολιτών που ανέρχεται στο 85% δηλώνει πως  χρησιμοποίησε τους τελευταίους τρεις μήνες (πριν την έρευνα της  Eurostat).

H χώρα με τις υψηλότερες επιδόσεις, δηλαδή αυτή στην περισσότερα άτομα ηλικίας 16-74 χρησιμοποίησαν το internet τη συγκεκριμένη περίοδο είναι η Δανία σε ποσοστό 98% ενώ με ποσοστά 97% και 95% ακολουθούν το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δυστυχώς η Ελλάδα φιγουράρει στην τελευταία τριάδα χωρών με το χαμηλότερο ποσοστό δηλαδή 72% και ακολουθεί η Ρουμανία με 71% και τελευταία έρχεται η Βουλγαρία με 65%.

Ακλουθεί το infographic του Statista

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνδρομητική Υπηρεσία από το YouTube

Του Γιάννη Δημητρίου…   Όπως όλα δείχνουν το YouTube δουλεύει αυτή τη στιγμή πάνω στη δική του μουσική συνδρομητική υπηρεσία η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Η υπηρεσία θα μοιάζει αρκετά με το Spotify (παρέχοντας επιπλέον και video) και θα διατίθεται τόσο δωρεάν όσο και σε premium έκδοση έναντι[…]

Περισσότερα »

Εθισμός στο διαδίκτυο… Πότε θα πρέπει να ανησυχούν οι γονείς;

Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν ότι τα παιδιά τους κάνουν υπερβολική χρήση του Διαδικτύου. Οι συνηθέστερες ενδείξεις που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά είναι οι εξής: Υπερβολική κούραση, ημερήσια υπνηλία. Πτώση της σχολικής επίδοσης απότομη ή σταδιακή. Παραμέληση ή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *