Η Ελλάδα ουραγός στη χρήση του διαδικτύου μεταξύ των χωρών της ΕΕ

της Κατερίνας Πρίφτη

Η εποχή στην οποία ζούμε έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η εποχή της γνώσης, της τεχνολογίας, της γρήγορης μετάδοσης της πληροφορίας και της άμεσης πρόσβασης σε αυτή.

Η χρήση του διαδικτύου έχει ενισχύσει όλες αυτές της πτυχές της σύγχρονου πολιτισμού της Ευρώπης ενώ όσοι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το internet εκτιμάται πως πρακτικά «μένουν πίσω» και μάλιστα με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ό,τι παλαιότερες γενιές που αδυνατούσαν να εξοικειωθούν με τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η πρόσβαση βέβαια στο διαδίκτυο δεν συναρτάται άμεσα μόνο την ηλικία αλλά και με την παρεχόμενη εκπαίδευση και φυσικά με τις δυνατότητες εύκολης πρόσβασης και ικανοποιητικής περιήγησης που σχετίζεται κυρίως με τις προόδους μία χώρας στον τομέα αυτό.

Στην ΕΕ ένας μέσος ενήλικων πολιτών που ανέρχεται στο 85% δηλώνει πως  χρησιμοποίησε τους τελευταίους τρεις μήνες (πριν την έρευνα της  Eurostat).

H χώρα με τις υψηλότερες επιδόσεις, δηλαδή αυτή στην περισσότερα άτομα ηλικίας 16-74 χρησιμοποίησαν το internet τη συγκεκριμένη περίοδο είναι η Δανία σε ποσοστό 98% ενώ με ποσοστά 97% και 95% ακολουθούν το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δυστυχώς η Ελλάδα φιγουράρει στην τελευταία τριάδα χωρών με το χαμηλότερο ποσοστό δηλαδή 72% και ακολουθεί η Ρουμανία με 71% και τελευταία έρχεται η Βουλγαρία με 65%.

Ακλουθεί το infographic του Statista

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HAMMER: Σχέδια για διαστημόπλοιο εκτροπής απειλητικών αστεροειδών

Επιστήμονες του Lawrence Livermore National (LLNL) στις ΗΠΑ συμμετέχουν σε μια ερευνητική ομάδα πλανητικής προστασίας η οποία σχεδίασε ένα concept διαστημόπλοιο, με σκοπό την εκτροπή απειλητικών για τη Γη αστεροειδών. Η ομάδα αξιολόγησε κατά πόσον το σκάφος αυτό θα ήταν σε θέση να εκτρέψει όντως έναν μεγάλο αστεροειδή, για τον οποίο υπάρχει[…]

Περισσότερα »

Ποιες αλλαγές έρχονται στο Facebook…

To Facebook εκπλήσσει για ακόμη μια φορά τους χρήστες του με την εισαγωγή δύο νέων χαρακτηριστικών που θα εμφανιστούν στο newsfeed σας σύντομα. Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με ένα κολάζ, ένα διαχειριστικό εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει τους χρήστες να δημιουργούν ένα μικρό άλμπουμ από φωτογραφίες τους και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *