Η Γαλλία «αποχαιρέτησε» τον Σαρλ Αζναβούρ

Η παλιά φρουρά και όλη η Γαλλία αποχαιρέτησε σήμερα τον θρύλο της μουσικής Σαρλ Αζναβούρ. Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, πολιτικοί και καλλιτέχνες συνόδευσαν τον ερμηνευτή στην τελευταία του κατοικία.

Ο Σαρλ Αζναβούρ ήταν ο πιο γνωστός στο εξωτερικό γάλλος τραγουδιστής και είχε μόλις επιστρέψει από περιοδεία στην Ιαπωνία, αφού είχε υποχρεωθεί το καλοκαίρι να ματαιώσει συναυλίες του λόγω κατάγματος στον βραχίονα έπειτα από πτώση.

Είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 22 Μαΐου 1924. Ήταν αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Σανούρ Βαρινάγκ Αζναβουριάν. Ήταν γιος του Μικαέλ Αζναβουριάν, σπουδαίου βαρύτονου από την Τιφλίδα.

Ο Σαρλ Αζναβούρ είχε ερμηνεύσει περισσότερα από 1.000 τραγούδια, ως επί το πλείστον στη γαλλική, καθώς και πολλά στην αγγλική, ισπανική, ιταλική και γερμανική γλώσσα.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ του σε 80 χώρες.

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο εντυπωσιακό 3D βίντεο από την Αμφίπολη

Ενα ακόμη εντυπωσιακό βίντεο σε τρισδιάστατη μορφή για τον τάφο της Αμφίπολης, δημιούργησε η «Ancient Greece 3D». Πρόκειται για μια εικονική περιήγηση μέσα στον τάφο μετά την αποκάλυψη των Σφιγγών, των Καρυάτιδων και του ψηφιδωτού. Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών[…]

Περισσότερα »

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τιμά 3 διακεκριμένους σεναριογράφους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24, τιμά τρεις διακεκριμένους σεναριογράφους, τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΩΤΗ, ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΙΤΖΗ, ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της, και το μέλος της ΔΗΜΗΤΡΗ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *