Η Γαλλία «αποχαιρέτησε» τον Σαρλ Αζναβούρ

Η παλιά φρουρά και όλη η Γαλλία αποχαιρέτησε σήμερα τον θρύλο της μουσικής Σαρλ Αζναβούρ. Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, πολιτικοί και καλλιτέχνες συνόδευσαν τον ερμηνευτή στην τελευταία του κατοικία.

Ο Σαρλ Αζναβούρ ήταν ο πιο γνωστός στο εξωτερικό γάλλος τραγουδιστής και είχε μόλις επιστρέψει από περιοδεία στην Ιαπωνία, αφού είχε υποχρεωθεί το καλοκαίρι να ματαιώσει συναυλίες του λόγω κατάγματος στον βραχίονα έπειτα από πτώση.

Είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 22 Μαΐου 1924. Ήταν αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Σανούρ Βαρινάγκ Αζναβουριάν. Ήταν γιος του Μικαέλ Αζναβουριάν, σπουδαίου βαρύτονου από την Τιφλίδα.

Ο Σαρλ Αζναβούρ είχε ερμηνεύσει περισσότερα από 1.000 τραγούδια, ως επί το πλείστον στη γαλλική, καθώς και πολλά στην αγγλική, ισπανική, ιταλική και γερμανική γλώσσα.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ του σε 80 χώρες.

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Θ. Πειραιά… “Ο Γλάρος” του Γιάννη Χουβαρδά

Στην όχθη μιας λίμνης ζει από τα παιδικά της χρόνια μια κοπέλα -να, όπως εσείς. Αγαπάει τη λίμνη σαν γλάρος κι είναι ευτυχισμένη κι ελεύθερη σαν γλάρος. Αλλά κάποιος περνάει τυχαία, την βλέπει και, μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, της καταστρέφει τη ζωή, όπως σκότωσαν αυτόν εδώ τον γλάρο. Ένα[…]

Περισσότερα »

7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Κινηματογραφικές εκπλήξεις μάς επιφυλάσσει το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας που πραγματοποιείται σε άγνωστες και γνωστές γωνιές της πρωτεύουσας. Η έναρξη του Φεστιβάλ -το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)- έγινε πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *