Η HELMEPA με το Ράλλυ Αιγαίου στους Λειψούς

Συνεχίζονται με την υποστήριξη της HELMEPA οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του 55ου Ράλλυ Αιγαίου, που ο διοργανωτής ΠΟΙΑΘ έχει φέτος αφιερώσει στην προστασία των θαλασσών.

Στους γραφικούς Λειψούς, το 2ο σταθμό του φετινού Ράλλυ, 35 εθελοντές ιστιοπλόοι, o Κυβερνήτης και μέλη του πληρώματος του πολεμικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συμβολικό καθαρισμό της ακτής διπλά στο Εκκλησάκι του Χριστού, απέναντι από το λιμάνι του νησιού.

Παρά τον ήλιο και τη ζέστη, οι εθελοντές ξεχώρισαν και μάζεψαν σημαντικό αριθμό από μικρά ως επί το πλείστον κομμάτια και θραύσματα πλαστικού ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες από ποσειδωνία, φύκη και αλλά φυσικά υλικά που είχαν ξεβραστεί στην ακτή, ενώ συνέλεξαν και διάσπαρτα απορρίμματα κατά μήκος του δρόμου επιστρέφοντας προς το λιμάνι.

Πριν και μετά το τέλος της δράσης, στέλεχος της HELMEPA ενημέρωσε τους εθελοντές για το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών με πλαστικά και έγινε συζήτηση για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στα σκάφη αναψυχής, ενώ εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας «Αρχιπέλαγος», που διατηρεί μόνιμη τοπική ερευνητική βάση, μίλησε για το πολύτιμο οικοσύστημα της περιοχής και για τις δράσεις περιβαλλοντικής έρευνας και προστασίας που πραγματοποιούνται στους Λειψούς και τα γύρω νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός… εκπέμπει στο «Κανάλι 1»

Πειραιάς και Ολυμπιακός είναι έννοιες συνυφασμένες από την ίδρυση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας μας. Επίσης, από την πρώτη ημέρα εκπομπής της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά οι ειδήσεις, τα νέα και οι μεταδόσεις των αγώνων των ομάδων του Ολυμπιακού αποτελούν αναπόσπαστο και μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του Καναλιού 1 90,4[…]

Περισσότερα »

Λυμπερόπουλος ο νέος “πράσινος” τεχνικός διευθυντής

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία ανάμεσα στον πρώην παίκτη των «πρασίνων» και στη διοίκηση είναι οριστική και  αναμένεται από ώρα σε ώρα η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της ΠΑΕ. Ο Λύμπε θα έχει μέσα στην ημέρα και ένα ραντεβού με τον Μαρίνο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *