Η HELMEPA με το Ράλλυ Αιγαίου στους Λειψούς

Συνεχίζονται με την υποστήριξη της HELMEPA οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του 55ου Ράλλυ Αιγαίου, που ο διοργανωτής ΠΟΙΑΘ έχει φέτος αφιερώσει στην προστασία των θαλασσών.

Στους γραφικούς Λειψούς, το 2ο σταθμό του φετινού Ράλλυ, 35 εθελοντές ιστιοπλόοι, o Κυβερνήτης και μέλη του πληρώματος του πολεμικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συμβολικό καθαρισμό της ακτής διπλά στο Εκκλησάκι του Χριστού, απέναντι από το λιμάνι του νησιού.

Παρά τον ήλιο και τη ζέστη, οι εθελοντές ξεχώρισαν και μάζεψαν σημαντικό αριθμό από μικρά ως επί το πλείστον κομμάτια και θραύσματα πλαστικού ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες από ποσειδωνία, φύκη και αλλά φυσικά υλικά που είχαν ξεβραστεί στην ακτή, ενώ συνέλεξαν και διάσπαρτα απορρίμματα κατά μήκος του δρόμου επιστρέφοντας προς το λιμάνι.

Πριν και μετά το τέλος της δράσης, στέλεχος της HELMEPA ενημέρωσε τους εθελοντές για το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών με πλαστικά και έγινε συζήτηση για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στα σκάφη αναψυχής, ενώ εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας «Αρχιπέλαγος», που διατηρεί μόνιμη τοπική ερευνητική βάση, μίλησε για το πολύτιμο οικοσύστημα της περιοχής και για τις δράσεις περιβαλλοντικής έρευνας και προστασίας που πραγματοποιούνται στους Λειψούς και τα γύρω νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να παραιτηθεί το ΔΣ της ΚΕΔ»

Tην παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΔ από τις θέσεις τους, αλλά και την αποβολή του διαιτητή Στέλιου Συμεωνίδη, γιου του προέδρου της ΚΕΔ, από τους πίνακες διαιτησίας ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η ανακοίνωση:  Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν το μέλος[…]

Περισσότερα »

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ερυθρόλευκη οικογένεια δοξάζει τη χώρα μας»

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα χρυσά κορίτσια του πόλο. «Η οικογένεια του Ολυμπιακού γιορτάζει ακόμα έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει θερμά τις αθλήτριες, τους προπονητές και την διοίκηση της ομάδας και εύχεται ανάλογες επιτυχίες στην συνέχεια. Η οικογένεια του Ολυμπιακού συνεχίζει να δοξάζει την Ελλάδα και καλό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *