Η Ιερά Σύνοδος συζητά τη Δευτέρα για έκτακτα μέτρα στους Ναούς

Στη σκιά των εξελίξεων με τον κοροναϊό συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει έκτακτα μέτρα.

Eιδικότερα, πάνω στο τραπέζι τίθεται ακόμη και το ζήτημα της διακοπής αρκετών ακολουθιών, ενώ οι ναοί θα είναι ανοιχτοί, αλλά μόνο για ατομική λατρεία.

Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι πως θα ανασταλούν όλες οι λατρευτικές συνάξεις, Εσπερινοί, Απόδειπνα, Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες και οι Ακολουθίες των Χαιρετισμών για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Άγνωστο παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, εάν στις απαγορεύσεις θα ενταχθούν και οι κυριακάτικες λειτουργίες, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα ακουστούν ξανά ψαλμωδίες στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα.

Όλα αυτά θα συζητηθούν από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο την Δευτέρα, θεωρείται πάντως δύσκολο να σφραγιστούν οι ναοί όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες. Οι ναοί κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ανοικτοί ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να τους επισκεφθεί για να προσευχηθεί.

Λόγω της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής δεν έχουν προγραμματιστεί γάμοι ή βαπτίσεις στους ναούς της επικράτειας ωστόσο άγνωστο ακόμη μένει τι θα γίνει με τις κηδείες και τα κοιμητήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολογούνται Διώτης Καπελέρης για λίστα Λαγκάρντ

Εν αναμονή της απόφασης των ανώτατων δικαστών, οι οποίοι με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την περίφημη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης απολογούνται[…]

Περισσότερα »

Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης

Πέθανε το Σάββατο ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης. Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τη διεθνή πολιτική σκηνή στο «Βήμα της Κυριακής» και στο vima.gr. Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου[…]

Περισσότερα »

1 comment

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *