Η LG θα αποσυρθεί από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας

Η νοτιοκορεατική εταιρεία LG ανακοίνωσε την πρόθεση της να σταματήσει τις παραγωγικές δραστηριότητες στο πεδίο της κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο εμφανίζει ζημιές. Θα γίνει έτσι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που θα αποσυρθεί τελείως από αυτή την ολοένα πιο ανταγωνιστική αγορά διεθνώς.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας -η μικρότερη από τις πέντε μονάδες της LG- που συνεισφέρει περίπου 7% στα συνολικά έσοδα της, αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics. Η LG, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών στους τωρινούς πελάτες της που είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων της, για ένα χρονικό διάστημα που θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Σήμερα το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι περίπου 2%, ενώ σε μερικές αγορές όπως οι ΗΠΑ φθάνει το 10% και είναι τρίτη σε μερίδιο αγοράς.

Το 2020 η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της πρώτης Samsung, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint. Η απόσυρση της LG θα ωφελήσει και τους άλλους ανταγωνιστές της, πέρα από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες (Xiaomi, Oppo, Vivo κ.α.), την αμερικανική Apple κ.α.

Η LG είχε αρχικά εισάγει διάφορες καινοτομίες στα κινητά τηλέφωνα και το 2013 ήταν τρίτη σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως πίσω από τη Samsung και την Apple, όμως σταδιακά υποχώρησε στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εμφανίζει ζημιές εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, φθάνοντας περίπου τα 4,5 δισ. δολάρια συνολικά σε αυτή την περίοδο. Η διακοπή των δραστηριοτήτων στην κινητή θα επιτρέψει στην εταιρεία να στρέψει την προσοχή της σε άλλες περιοχές με περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα «έξυπνα» σπίτια, οι διασυνδεμένες συσκευές κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κολομβία: Απελευθερώθηκαν οκτώ άνθρωποι που είχαν απαχθεί

Οκτώ άνθρωποι που τελούσαν υπό ομηρία από την Κυριακή στην Κολομβία, όταν απήχθησαν από μια ομάδα ενόπλων που η κυβέρνηση θεωρεί πως ανήκαν στις τάξεις της οργάνωσης ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), απελευθερώθηκαν υπό «την πίεση» των ένοπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος. «Υπό[…]

Περισσότερα »

Ι. Μπαλτζώης: Η Κίνα ο ρυθμιστικός παράγοντας στην ένταση με την Β. Κορέα

Την πεποίθηση ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας έχουν στόχο να φέρουν στο τραπέζι των διπλωματικών συζητήσεων τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την άρση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, εξέφρασε στο Κανάλι Ένα ο Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης. Παράλληλα εκτίμησε ότι η Κίνα είναι η χώρα κλειδί για την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *