Η «Μάρκα του Καταναλωτή» θα αλλάξει τα ράφια των super markets

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Μια φιλόδοξη κοινωνική πρωτοβουλία για παραγωγή προϊόντων με βάση τις υψηλές απαιτήσεις του καταναλωτή επιχειρεί να φέρει η «Μάρκα του Καταναλωτή».

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία που γνώρισε το εγχείρημα στη Γαλλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, ο Λάμπης Κώτσου και η Αγγελική Ζάγκα αποφάσισαν να το συστήσουν και στους Έλληνες, δίνοντας τους την ευκαιρία να διαμορφώσουν ένα προϊόν, για το οποίο θα γνωρίζουν τα πάντα!

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα imarkatoukatanaloti.gr μπορεί κανείς να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο για το ποια χαρακτηριστικά θέλει να έχει το γάλα ενός λίτρου που θα λανσαριστεί σε λίγο στην αγορά. Μάλιστα, σύντομα θα έχουμε και σχετικές ανακοινώσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής οι καταναλωτές μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο πώς διαμορφώνεται η τιμή του προϊόντος αλλά και τι μερίδιο θα πάει στον παραγωγό.

Πολύ περισσότερο όμως μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Μιλώντας για τη «Μάρκα του Καταναλωτή», στο Κανάλι Ένα, ο κ. Κώτσου ανέφερε ότι «είναι ένα μοντέλο, το οποίο μπορεί να ταιριάξει απόλυτα στα ελληνικά δεδομένα, ξεκινώντας από την ιδέα ότι όλοι μας θέλουμε να γνωρίζουμε το κάθε προϊόν,  το οποίο αγοράζουμε, πώς παράγεται».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τον τρόπο και τον τόπο παρασκευής, αν αμείφθηκε σωστά ο παραγωγός, ώστε να μπορεί να ζει από το επάγγελμά του, αν οι παραγωγικές διαδικασίες έχουν επίπτωση στο περιβάλλον».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή της «Μάρκας του καταναλωτή» στην Ελλάδα, χάρη στην πανευρωπαϊκή αυτή κίνηση επιβιώνουν 4.000 παραγωγοί, οι οποίοι στηρίζονται από 14 εκατομμύρια καταναλωτές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Oι Γερμανοί ήθελαν να διώξουν το ΔΝΤ το 2014”

Το 2014 είχε ξεκινήσει συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η οποία δεν ολοκληρώθηκε, αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου μιλώντας στην εκπομπή «Focus Φάκελος» η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016. Ο κ. Τσακλόγλου στο διάστημα 2012-2014 εκπροσωπούσε την Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Παρά τους χαμηλούς τόνους που περνάει προς τα έξω, κανείς από το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να κρύψει την ικανοποίησή του από την ανυπομονησία που δείχνουν οι αγορές για την επιστροφή της Ελλάδας στον δανεισμό από τον «ιδιωτικό τομέα». Το να περνάει η Αθήνα ένα μήνυμα ψυχραιμίας δικαιολογείται από το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *