«Η μετέωρη Ελλάδα» πάει Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Προβολή της ταινίας «Η μετέωρη Ελλάδα» του Πέδρο Ολάγια, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε Δημοτικό; Πάμε Πειραιά!».

Πρόκειται για μια οπτικοακουστική εκδοχή του βιβλίου του Olalla. Το έργο έχει ως στόχο να προβάλλει στον θεατή την Αθήνα του χθες και του σήμερα, εκθέτοντας ταυτόχρονα τις επιτακτικές προκλήσεις της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας στις μέρες μας.

Η ταινία δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Άλλωστε, δημιουργήθηκε από την ευγενική χορηγία επιφανών ανθρώπων από την Ελλάδα και την Ισπανία και με την αρωγή πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Για την προβολή της ταινίας του Ισπανού συγγραφέα και ελληνιστή, μίλησε στο Κανάλι Ένα, η πρόεδρος του Σωματείου Διόνυσος, Μαργαρίτα Βέργου Καραμάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ημέρες Θάλασσας 2016”: Oι εκδηλώσεις της Δευτέρας 23/5

Στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016», πραγματοποιούνται αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου, οι εξής εκδηλώσεις: Περιήγηση με ακτοπλοϊκό σκάφος, μια ξεχωριστή δράση του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στις 12:00 το μεσημέρι. Εκδήλωση στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά (16:30 – 19:00), υπό την αιγίδα του Blue Growth, με θέμα: «Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *