Ι. Μητρόπολη Πειραιώς: Όχι στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δραπετσώνας

Η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς με ανακοινωσή της αντιδρά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δραπετσώνας και ήδη συμπαρίσταται στον αγώνα του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου και των κατοίκων της πόλεως για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πειραιώς:

“Η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, διαποιμαίνουσα το Δημοτικό Διαμέρισμα Δραπετσώνας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αντιδρά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και συμπαρίσταται στον δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα του Δημάρχου κ.Χρήστου Βρεττάκου, της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της πόλεως για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων, οι οποίες εδρεύουν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δραπετσώνας και οι οποίες αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία των κατοίκων.

Για το λόγο αυτό η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο – σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα που έχουν εκδοθεί – την υγεία των κατοίκων.

Ευελπιστούμε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την απόσυρση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι ρυπογόνες εταιρείες και να μετεγκατασταθούν οι  δραστηριότητές τους εκτός οικιστικού ιστού”.

Για το λόγο αυτό η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο – σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα που έχουν εκδοθεί – την υγεία των κατοίκων.

Ευελπιστούμε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την απόσυρση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι ρυπογόνες εταιρείες και να μετεγκατασταθούν οι  δραστηριότητές τους εκτός οικιστικού ιστού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Καθοριστικός ο ρόλος των Περιφερειών

Συναντήσεις με υποψήφιους περιφερειάρχες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους εκφράσει την πλήρη στήριξή του ενόψει της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Περισσότερα »

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των «Ονομαστηρίων της πόλεως Νίκαιας

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τους προσφυγικούς- Μικρασιατικούς- Αρμενικούς συλλόγους την Κυριακή 12 Ιουνίου , διοργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ονομαστηρίων της πόλεως Νίκαιας». Συγκεκριμένα ο καθηγητής κ. Σταύρος Ανεστίδης- δρα Ιστορίας & Υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *