Η Περ. Αττικής για την αποκατάσταση των Ρ/Σ που επλήγησαν στον Υμηττό

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού, στις 12 Αυγούστου, να καταθέσουν στις υπηρεσίες της σχετικό αίτημα προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση και επαναλειτουργία τους.

Ήδη με εντολή της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου κλιμάκιο με υπαλλήλους της περιφέρειας μετέβη στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κεραίες, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές.

Μετά την καταγραφή των ζημιών, αναζητήθηκαν στοιχεία επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων, με σκοπό την ενημέρωση για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και την παροχή στοιχείων επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ήδη έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), Τάκη Κωστάκη, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται για την ενημέρωση και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων, ώστε να υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα και να γίνει η καταγραφή των ζημιών, όπως προβλέπεται από την αρμόδια επιτροπή.

Η κ. Δούρου δήλωσε σχετικά: «Η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία, στις οποίες έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες, δέχθηκαν βαρύ πλήγμα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό. Οι φωνές των σταθμών που σίγησαν μέσα σε λίγη ώρα, πρέπει να ακουστούν ξανά όπως επιβάλλει ο πλουραλισμός του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των τεχνικών υποδομών των σταθμών».

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταιρειών μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 210 1371, 213 210 1340, 213 210 1330, 213 210 1391.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ειρήνη Νταϊφά για τη συμμετοχή του Δ. Πειραιά στη documenta 14

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά παρευρέθηκε την Παρασκευή, στα εγκαίνια της έκθεσης έργων φοιτητών – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γερμανία, στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων για την έκθεση documenta 14, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και[…]

Περισσότερα »

ACT4YOUTH στον Πειραιά… με στόχο την απασχόληση στους νέους

Του Αλέξανδρου Τσάκου… Η μη κερδοσκοπική οργάνωση PES Activists Greece διοργανώνει  εκδηλώσεις στο κέντρο του Πειραιά με θέμα την νεολαία και την εργασία. Τα διάφορα events θα λάβουν χώρα στις 16 Νοεμβρίου και θα έχουν ως θέμα την αξιοπρέπεια στην εργασία και την ανεργία στους νέους. Η αρχή θα ξεκινήσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *