Οι περιττοί αριθμοί (στην αρχαιότητα) δίνονταν στους μεγαλύτερους θεούς

Γράφει η Μαΐρα

Η Μονάδα: Ο αριθμός ΕΝΑ έχει οριστεί από τον μαθηματικό Θέωνα της Σμύρνης σαν “η αρχή και η βάση των αριθμών, που ενώ όταν είσαι σε πλήθος μπορεί σε αφαίρεση να μειωθεί, η ίδια στερείται κάθε αριθμού και παραμένει αμετάβλητη και σταθερή”. Η Μονάδα, έχει δεχτεί πολυάριθμα νοήματα. Ο Φώτιος μας λέει ότι οι Πυθαγόρειοι της είχαν δώσει τα ακόλουθα ονόματα:

 * Αρσενικό – Θηλυκό

 * Στυλ

 * Λήθη

 * Απόλλωνας

 * Πυρ

Η Μονάδα που θεωρούνταν ως ο Πατέρας των Αριθμών είναι η αιτία για την μεροληψία υπέρ των μονών Αριθμών και κατά των Ζυγών που είναι απλά αντίτυπα του πρώτου Ζυγού. Οι Περιττοί Αριθμοί δίνονταν στους μεγαλύτερους Θεούς, ενώ οι άρτιοι στις κατώτερες γήινες Θεότητες.

Η Δυάδα: Όπως και στην περίπτωση της Μονάδας, έτσι και για τη Δυάδα έχει υποστηριχτεί ότι αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο αριθμό ιδεών και αντικειμένων. Η Δυάδα είναι γενικά αντίθετη προς τη Μονάδα. Είναι η αιτία της ανομοιότητας και το ενδιάμεσο σημείο ανάμεσα στην πολλαπλότητα και στη Μονάδα. Πχ στην Αστρονομία μιλάμε για 2 δεσμούς, την Κεφαλή και την Ουρά του Δράκοντα και στην Αστρολογία για τις 2 όψεις των Πλανητών. Τις Ευεργετικές και τις Δυσμενείς. Επίσης οι δύο στήλες  ΙΚΙΝ και ΒΟΖ στην είσοδο του Ναού του βασιλιά Σολομώντα είναι αξιοσημείωτα σύμβολα της σταθερότητας και της ισχύος. Οι οπαδοί του Πυθαγόρα μιλούσαν για δύο είδη ικανοποίησης. Πρώτον, τη λαγνεία και τη λαιμαργία και δεύτερον τις έντιμες πράξεις. Ένα αξιοσημείωτο ιερογλυφικό της Αρχαίας Αιγύπτου σχηματιζόταν από δύο φίδια.

πηγή: maira.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλανητικό Δελτίο για όλα τα ζώδια… έως τις 25 Ιουλίου

Από τον Αστρολόγο Ιωάννη Μπαρδόπουλο… Για το Σάββατο 19/7, η Σελήνη είναι για τρίτη μέρα στο ζώδιο του Κριού, στις 0:19 έχει αντίθεση με τον Β. Δεσμό της, στις 5:08 έχει την τελευταία φάση τετράγωνου του σεληνιακού κύκλου, εννέα λεπτά αργότερα έχει αντίθεση με το Άρη, στις 8:36 ο Ερμής[…]

Περισσότερα »

Πρόβλεψε τι θα συμβεί στην ερωτική σου ζωή

Γράφει η Μαΐρα… Μέσω της αριθμολογίας, με μια απλή πρόσθεση θα μάθεις τι θα σου συμβεί στην ερωτική σου ζωή.  Πρόσθεσε την ημ/νια+μήνα γέννησης+τρέχον έτος (κάνοντας αναγωγή σε μονοψήφιο αριθμό.  Π.χ. 03+09+2017=3+9+(2+0+1+7)=3+9+(10)=3+9+1=13=4 (αριθμός πρόβλεψης της ερωτικής σου ζωής για το έτος 2017). Πάμε λοιπόν να δούμε έναν-έναν τους αριθμούς και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *