Η Ρούλα Κόκιου με το Παύλο Γερουλάνο

Η Σταυρούλα (Ρούλα) Κόκιου είναι μια νέα εργαζόμενη γυναίκα, που αποφάσισε να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής για πρώτη φορά, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τις στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Παύλου Γερουλάνου.

Η Ρούλα Κόκιου πιστεύει στην ανατροπή των δημοσκοπήσεων που δείχνουν φαβορί για τη δημαρχία τον Κώστα Μπακογιάννη, εξηγώντας πως «η συστηματική δουλειά όλων αυτών των μηνών, η διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού μας από τους ίδιους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ο κόσμος που στρατεύτηκε και στρατεύεται μαζί μας, έχουν δημιουργήσει μια δυναμική που φαίνεται στην κοινωνία».
Ειδικότερα, μιλώντας για τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι ΕΣΥ», επισημαίνει πως «το 50% των υποψηφίων είναι γυναίκες» και σπεύδει να προσθέσει: «Εμείς, συνδιαμορφώσαμε το πρόγραμμά μας με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, έπειτα από συζητήσεις μαζί τους σε κάθε γειτονιά. Εμείς ταυτίζουμε το λόγο με την πράξη. Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που τηρήσαμε τη νομοθεσία σε ό, τι αφορά στις διαστάσεις του προεκλογικού μας περιπτέρου». Ερωτηθείσα για τον πρώην- πλέον- δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, λέει πως «αφήνει σημαντικό έργο πίσω του. Νοικοκύρεψε το δήμο και κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά, την άμεση αντίδρασή του στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής με την έγκαιρη εκκένωση κατασκηνωτικών χώρων».

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ρούλας Κόκιου στο TheCaller: Αποφασίσατε να κατέλθετε για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων. Γιατί τώρα, λοιπόν, και γιατί συνταχθήκατε με τον Παύλο Γερουλάνο; Που διαφέρει σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του;
«Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Ως νέα γυναίκα επιθυμώ πράγματα που επιθυμεί και ο κοινωνικός μου περίγυρος. Επιθυμώ να ζω σε μια ασφαλή και καθαρή πόλη που σέβεται τους κατοίκους της, που τους νοιάζεται, που τους δίνει ευκαιρίες να χαρούν την καθημερινότητα και τη ζωή τους. Οφείλουμε να παλέψουμε για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ένας υποψήφιος με ανοιχτό και καινοτόμο μυαλό που πιστεύει σε αξίες και παλεύει μεθοδικά και συναινετικά να τις εφαρμόσει στην πράξη. Το έκανε αυτό με μεγάλη επιτυχία όταν ήταν υπουργός. Επίσης, εμπιστεύεται τους νέους, τους δίνει ευκαιρίες να παλέψουν μαζί του για ένα καλύτερο συλλογικό αύριο. Πιστεύω πως είναι ιδανικός υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα του 21ου αιώνα».
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Παύλος Γερουλάνος εμφανίζεται δεύτερος πίσω από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη. Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τις εκλογές;
«Δήμαρχο βγάζουν οι εκλογές, οι δημότες και οι δημότισσες, όχι οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύω πως η συστηματική δουλειά όλων αυτών των μηνών, η διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού μας από τους ίδιους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ο κόσμος που στρατεύτηκε και στρατεύεται μαζί μας, έχουν δημιουργήσει μια δυναμική που φαίνεται στην κοινωνία, την βλέπουμε καθημερινά μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο και που μπορεί να μας οδηγήσει στην ανατροπή».
Πως σχολιάζετε τον Κώστα Μπακογιάννη και την παράταξή του «Αθήνα Ψηλά»;
«Είναι ο άλλος πόλος διεκδίκησης του δήμου, με άλλη φιλοσοφία, άλλες προτεραιότητες, άλλες ιδέες και άλλους ανθρώπους και πρακτικές. Βλέπουν το καλό της Αθήνας από τη δική τους σκοπιά. Ο δικός μας όμως συνδυασμός είναι ό, τι πιο κοινωνικά αντιπροσωπευτικό έχει δημιουργηθεί για να διεκδικήσει το Δήμο. Σας υπενθυμίζω για παράδειγμα πως το 50% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Εμείς, συνδιαμορφώσαμε το πρόγραμμά μας με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, έπειτα από συζητήσεις μαζί τους σε κάθε γειτονιά. Εμείς ταυτίζουμε το λόγο με την πράξη. Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που τηρήσαμε τη νομοθεσία σε ό, τι αφορά στις διαστάσεις του προεκλογικού μας περιπτέρου».
Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα βασικά προβλήματα της Αθήνας που χρήζουν άμεσης επίλυσης;
«Ασφάλεια, καθαριότητα, κοινωνική συνοχή. Χρειαζόμαστε μια ευνομούμενη, συμμετοχική, πράσινη και ζωντανή Αθήνα που θα σέβεται και θα προστατεύει τους ανθρώπους της».
Θα ήθελα την άποψή σας για τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και τη διοίκησή του στην Αθήνα.
«Ο κ. Καμίνης αφήνει σημαντικό έργο πίσω του. Νοικοκύρεψε το δήμο, τον άνοιξε στους δημότες και στον ευρύτερο κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδας. Φυσικά, κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά, την άμεση αντίδρασή του στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής με την έγκαιρη εκκένωση κατασκηνωτικών χώρων».
Ποια είναι η Ρούλα Κόκιου στην καθημερινότητά της. Πού βγαίνει, που πάει για καφέ, σε ποια περιοχή της αρέσει να συχνάζει; Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Αθήνα και γιατί;
«Η καθημερινότητά μου είναι απαιτητική όπως όλων, οπότε φροντίζω τα Σαββατοκύριακα μου να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Μου αρέσει να «οργώνω» κάθε στενάκι αυτής της πόλης, και κάθε φορά εκπλήσσομαι γιατί ανακαλύπτω μια διαφορετική πτυχή της. Αγαπημένη μου διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από το σταθμό του Θησείου και καταλήγει στο Μουσείο της Ακρόπολης, συνεχίζοντας μετά για Κουκάκι. Είναι μια διαδρομή που κάνω πολύ συχνά τις Κυριακές και με γεμίζει με ενέργεια στο ξεκίνημα της εβδομάδας».
«Χωράει» η Πολιτική στην δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα της σύγχρονης Ελληνίδας;
«Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για χρόνια και τώρα εργάζομαι στο Υπουργείο Οικονομικών. Η πολιτική είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε ως πολίτες για να καλυτερεύσουμε τη συλλογική, αλλά και την ατομική μας ζωή. Καλύτερη Αθήνα, καλύτερα σχολεία και καλύτερα νοσοκομεία για παράδειγμα θα έχουμε μόνο όταν προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί, σκληρά, οραματικά και συστηματικά. Κανένας δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Αυτό πιστεύω και για αυτό χωράει και η πολιτική, όχι μόνο στη δική μου ζωή, αλλά και στις ζωές άλλων γυναικών και ανδρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Δημήτρη Κατσικάρη με τον Παναγιώτη Χατζηπέρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, είχε την Παρασκευή την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, ο οποίος τον επισκέφθηκε για μια πρώτη συνεργασία και ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Σε δηλώσεις του ο κ.  Κατσικάρης δήλωσε: «…Του ευχήθηκα και από κοντά καλή επιτυχία στο[…]

Περισσότερα »

Νέα Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στους OTA

Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) για τη ρύθμιση των όρων και των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών, υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, παρουσία της ΚΕΔΕ. Με τη νέα ΕΣΣΕ, η οποία αντικαθιστά την αντίστοιχη σύμβαση του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *