Η σημασία του δώρου στις προσωπικές μας σχέσεις !

Tης Μαρίας Τ.

Στην παιδική μας ηλικία, ανυπομονούσαμε να πάρουμε δώρα και με μεγαλύτερη ανυπομησία να σκίσουμε το κουτί ή το χαρτί περιτυλίγματος για να δούμε το δώρο μας.

Σαν παιδιά, ζητούσαμε αυτό που θέλαμε, αυτό που θα μας έκανε ευτυχισμένους, όταν μας ρωτούσαν: «Τι δώρο θέλεις για την γιορτή σου».  Περιμέναμε με αγωνία να έρθει αυτή η ημέρα και κοιτάζαμε τους συγγενείς στα χέρια.  Όχι!! Δεν είμασταν αγενείς.  Είμασταν παιδιά, που ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία.

Ως ενήλικες όμως, μάθαμε να κρύβουμε καλά μέσα μας, αλλά να παραμένει η σκέψη μας για το τι δώρο θα μας κάνουν οι δικοί μας άνθρωποι.  Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε για να νιώσουμε χαρούμενοι.

Π.χ. Όταν έχουμε σχέση, πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί εάν ο σύντροφος μας θα καταλάβει ακριβώς τι θέλουμε χωρίς να του το ζητήσουμε.  Και πόσες φορές δεν έχουμε πει από μέσα μας τη φράση: «Αν πραγματικά νοιαζόταν για εμένα, θα ήξερε τι πραγματικά θέλω».

Στην ουσία, αυτό που αναζητάμε ή προσμένουμε είναι η καλύψη της συναισθηματικής μας ανάγκης και όχι της υλικής. Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι ακριβό ή φθηνό, όσο μας ενδιαφέρει η χειρονομία του αγαπημένου μας προσώποου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνουμε δώρο σε δικό μας άνθρωπο, ας σκεφτούμε την ψυχική του ανάγκη και όχι την τυπική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Κέρκυρα γιορτάζει και θυμάται τη δεκαετία του ’60!

Καιρός να γνωρίσουμε την πραγματική Κέρκυρα της δεκαετίας του ’60 σε μία ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση που απευθύνεται αποκλειστικά σε υποψιασμένους, σε σκεπτόμενους και σε αθεράπευτα ρομαντικούς. Όταν οι γιορτές θα έχουν τελειώσει, οι φίλοι του Νησιού θα τιμήσουν την Κέρκυρα που αγαπήσαμε και την Ελλάδα που νοσταλγούμε, με την επιμέλεια[…]

Περισσότερα »

Τα καλοκαιρινά φιλιά γράφουν ιστορία και… το χειμώνα

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Τα καλοκαιρινά φιλιά μπορούν να γράψουν ιστορία ακόμα και τον χειμώνα χωρίς να… μπαγιατέψουν! Το σίγουρο είναι πως διαβάζοντας την “Τέχνη του φιλιού” ξαφνιάζεσαι που ένας τύπος ονόματι Χιουγκ Μόρρις το 1936 έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε σε βιβλίο χιλιάδες ειδών φιλιά. Στη συνέχεια τα χώρισε σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *