Η σημασία του δώρου στις προσωπικές μας σχέσεις !

Tης Μαρίας Τ.

Στην παιδική μας ηλικία, ανυπομονούσαμε να πάρουμε δώρα και με μεγαλύτερη ανυπομησία να σκίσουμε το κουτί ή το χαρτί περιτυλίγματος για να δούμε το δώρο μας.

Σαν παιδιά, ζητούσαμε αυτό που θέλαμε, αυτό που θα μας έκανε ευτυχισμένους, όταν μας ρωτούσαν: «Τι δώρο θέλεις για την γιορτή σου».  Περιμέναμε με αγωνία να έρθει αυτή η ημέρα και κοιτάζαμε τους συγγενείς στα χέρια.  Όχι!! Δεν είμασταν αγενείς.  Είμασταν παιδιά, που ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία.

Ως ενήλικες όμως, μάθαμε να κρύβουμε καλά μέσα μας, αλλά να παραμένει η σκέψη μας για το τι δώρο θα μας κάνουν οι δικοί μας άνθρωποι.  Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε για να νιώσουμε χαρούμενοι.

Π.χ. Όταν έχουμε σχέση, πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί εάν ο σύντροφος μας θα καταλάβει ακριβώς τι θέλουμε χωρίς να του το ζητήσουμε.  Και πόσες φορές δεν έχουμε πει από μέσα μας τη φράση: «Αν πραγματικά νοιαζόταν για εμένα, θα ήξερε τι πραγματικά θέλω».

Στην ουσία, αυτό που αναζητάμε ή προσμένουμε είναι η καλύψη της συναισθηματικής μας ανάγκης και όχι της υλικής. Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι ακριβό ή φθηνό, όσο μας ενδιαφέρει η χειρονομία του αγαπημένου μας προσώποου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνουμε δώρο σε δικό μας άνθρωπο, ας σκεφτούμε την ψυχική του ανάγκη και όχι την τυπική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιτίες και λύσεις για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Της Ιωάννας Μάζη… Δεν κάνουν διακρίσεις και λέγονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και πρήξιμο στο σημείο αυτό. Μπορεί να έχουμε κοιμηθεί επαρκώς αλλά συνεχίζουν να μας «προτιμούν» και ξυπνώντας να κάνουν την εμφάνισή τους και μερικές φορές «έρχονται για να μείνουν». «Σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους παίζει η[…]

Περισσότερα »

Διάσημα καρτούν νικούν τον καρκίνο του μαστού!

Της Μαρίας Αγγελοπούλου… Ιταλός καλλιτέχνης  έχει μετατρέψει τα διάσημα καρτούν όπως τις Marge Simpson, την Betty Boop, τη Χιονάτη και μια ολόκληρη σειρά από διάσημους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων σε πρώην ασθενείς του καρκίνου του μαστού. Ο Alexsandro Palombo δημιούργησε τη σειρά κινουμένων σχεδίων, μετά την εμφάνιση μιας σπάνιας μορφής καρκίνου στον οργανισμό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *