«Η συμφωνία με την Αλβανία δεν θα είναι προς το ελληνικό εθνικό συμφέρον…»

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Σε καθησυχαστικές διευκρινίσεις προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν σε Ελλάδα και Αλβανία οι δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις οποίες έκανε λόγο για αλλαγή των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Χαν.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεύρυνσης, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς τόνισε ότι ο επίτροπος Χαν «έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Τα ήξεις αφίξεις των Βρυξελλών σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.

«Η συμφωνία με την Αλβανία δεν θα είναι προς το ελληνικό εθνικό συμφέρον, αν λάβουμε υπ’ όψιν και τη συμφωνία με τα Σκόπια», δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης.

Όπως εκτίμησε μάλιστα, η δήλωση του Επιτρόπου Διεύρυνσης Χαν προλειαίνει  το έδαφος για παραχωρήσεις εις βάρος μας στο θέμα των θαλασσίων συνόρων.

Οι δηλώσεις του διεθνολόγου Σταύρου Καλεντερίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ. Γλέζος: Να απαντήσουμε στο ερώτημα… “Τι Ευρώπη θέλουμε”

Σε προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της ευρωζώνης, ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι, για να έχει νόημα η συνάντηση αυτή, πρέπει πρώτα απ’ όλα να απαντήσει στο αγωνιώδες ερώτημα που θέτουν οι[…]

Περισσότερα »

Σ. Φάμελλος: Η κοινωνία μέσα στη ΔΕΗ δεν μπορεί να χαριστεί

Τη θέση ότι «το τελευταίο τμήμα της ΔΕΗ, το 17%, δεν είναι σωστό να πωληθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ, γιατί αυτήν την περίοδο δεν θα δώσει κανένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα, δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, αντίθετα θα μπορεί να δώσει πολλά οφέλη μέσα από το ταμείο συμμετοχών», επανέλαβε ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *