«Η Συμφωνία των Πρεσπών αρχή του διαμελισμού της Ελλάδος»

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Η νέα κατάσταση που δημιουργείται στα εθνικά μας θέματα με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναλύθηκε στην εκδήλωση με θέμα « Η επόμενη ημέρα στην Μεσόγειο και στα υπό διαμόρφωση “Νέα Βαλκάνια” μετά την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών από τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Σκοπίων», την οποία διοργάνωσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Παλαιά Βουλή.    

Πρώτος εισηγητής στο πάνελ που συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης ήταν ο Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Ηλίας Κονοφάγος με θέμα «Ο Υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Ελλάδος και Κύπρου».

Στη συνέχεια o Διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Καθηγητής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μέσης Ανατολής Γεώργιος Φίλης ανέπτυξε το θέμα «Αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο; Ο ρόλος της Ελλάδος σε ένα νέο -υπό διαμόρφωση- γεωπολιτικό χάρτη».

Ο κ. Φίλης μίλησε στην εισήγηση του για την κρίση που περνά η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την επόμενη μέρα στη Συρία και τις διεκδικήσεις που εγείρει η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδος.

Τέλος, η Νομικός και Δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου, μίλησε για το θέμα «Η γνώση αντίδοτο στην προπαγάνδα», όπου ανέλυσε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία εξαπέλυσε ύπουλες επιθέσεις εναντίον όσων είχαν αντίθετη άποψη, χρησιμοποιώντας μεμονωμένες εικόνες και ελλιπείς ή διαστρεβλωμένες ειδήσεις.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τις ρίζες της στον εμφύλιο”

«Η Συμφωνία των Πρεσπών από την ίδια ημέρα που υπεγράφη, παράγει πολιτικά αποτελέσματα και βλάπτει την Ελλάδα καθημερινά και ολέθρια, γιατί το ήθελαν κάποιες αγκυλώσεις ιδεολογικοπολιτικές που τα ίχνη του χάνονται πίσω στον χρόνο. Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1940, λίγο πριν αλλά και μετά τον αιματηρό εμφύλιο, λίγο πριν το παιδομάζωμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Δρ Ιωάννης Αθανασιάδης ανοίγοντας την εκδήλωση.

«Δεν ξέρω αν μπορεί ποτέ να διορθωθεί αυτό το ιστορικό λάθος. Αν μπορέσει ποτέ αυτή η εθνική προδοσία ας σταματήσει εκεί. Εμείς πιστεύουμε  ότι είμαστε οι πρώτοι που το διακηρύξαμε και συνενώσαμε την φωνή μας με κάθε άλλη δυνατή φωνή εντός και εκτός Ελλάδος. Φωνάξαμε παντού σε όλους τους τόνους και όχι  μόνο με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε όλο τον κόσμο αλλά και με άλλες μεγάλες δράσεις και προσπάθειες και εθνικές πατριωτικές δράσεις, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η αρχή του διαμελισμού της Ελλάδος», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς η Ελλάς έχει χάσει πολλά και θα χάσει ακόμα περισσότερα από αυτή την συμφωνία, η οποία κάθε μέρα που περνάει γεννάει και παράγει ζημιογόνα αποτελέσματα. Δυστυχώς το όχι πολύ μακρινό μέλλον θα το δείξει με τραγικό και οδυνηρό τρόπο. Εύχομαι όχι με απώλεια και άλλων εδαφών, όχι με απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όπως μας είχε προϊδεάσει η κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, χάριν υποτίθεται της ειρήνης και της κοινωνικής ευημερίας», εκτίμησε ο κ. Αθανασιάδης.

“Η Ν.Δ. δεν έχει ξεκάθαρη θέση”

Παράλληλα όμως επισήμανε και την επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σκοπιανό.

«Η Νέα Δημοκρατία, η επί θύραις ελληνική κυβέρνηση, μας καλεί να συνεχίσουμε ένα ιστορικό λάθος, με το αστείο επιχείρημα, ότι η χώρα δεν μπορεί να πάρει πίσω την υπογραφή της γιατί αυτό αν ποτέ συνέβαινε, δηλαδή να ζητήσει την ακύρωση ή τουλάχιστον την αναθεώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα είχε τραγικά αποτελέσματα. Βάλλουν καθημερινά το μυαλό και τις συνειδήσεις μας με αστεία και ανιστόρητα επιχειρήματα, να συνεχίσουμε αυτό το ιστορικό λάθος. Όλα τα άλλα, ότι θα αγωνιστούν για το ζήτημα της Ευρώπης χωρίς κανείς τους, απ’ όλα τα κόμματα, τα εντός και εκτός Βουλής, να μας λέει πως θα ανατραπεί ένα κείμενο το οποίο, πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα οδυνηρό ιστορικό λάθος και θα αποβεί μοιραίο και τραγικό για την Ελλάδα, παραχωρεί εθνότητα μακεδονική στους σλαβο-βούλγαρους, τους αναγνωρίζει γλώσσα μακεδονική και παράγει καθημερινά σοβαρά πολιτικά αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

«Ουδείς μιλάει για την ουσία, όλο λόγια. Κούφια λόγια και κουβέντες χωρίς ουσία. Χωρίς να κοκκινίζουν, χωρίς να φοβούνται. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που θεωρείται υποτίθεται το λιγότερο κακό ενόψει των εκλογών που έχουμε μπροστά μας. Αν και είναι το κόμμα που φέρει βαρύτατες ευθύνες για όσα συμβαίνουν μαζί βεβαίως με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της λεγόμενης μεταπολίτευσης», σημείωσε.

«Το πολιτικό προσωπικό της χώρας καθημερινά ολισθαίνει σε έναν κατήφορο, σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Χάνουμε καθημερινά ως έθνος την ταυτότητα μας, κάθε στοιχείο που μας κράτησε όρθιους αιώνες. Οικογένεια, πατρίδα, ορθοδοξία, που είναι τα ιδιοσυστατικά συνυφασμένα με την ιστορία και το αίμα των προγόνων μας, όλα καθημαγμένα, όλα διαβάλλονται, όλα διαστρεβλώνονται», τόνισε ο κ. Αθανασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εξώφυλλο της Κοινωνικής (15/2/2017)

Mε κεντρικό θέμα την επιτυχή δράση του Αστυνομικού Τμήματος στον Πειραιά κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Κοινωνική”   Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Καταλονία – Εκκενώνεται η περιοχή – 11 Δεκεμβρίου 2019 Νίκαια: Η χριστουγεννιάτικη παράδοση συναντά την τέχνη[…]

Περισσότερα »

Δήμος Πειραιά: Έκθεση για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ 4/3/14

Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Καταλονία – Εκκενώνεται η περιοχή – 11 Δεκεμβρίου 2019 Νίκαια: Η χριστουγεννιάτικη παράδοση συναντά την τέχνη και τη μνήμη – 11 Δεκεμβρίου 2019 Οι γειτονιές… ανθίζουν με κυκλάμινα στον Αγ. Ι. Ρέντη – 11 Δεκεμβρίου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *