Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με… λίγα λόγια

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Του Νίκου Παρασκευά

Μια από τα ίδια με το θέμα των πλημμυρών.Οπως είχε πει ο Δήμαρχος σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τους δημάρχους Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου και Νίκαιας Ρέντη  Γιώργο Ιωακειμιδη ,είχαν στείλει επιστολή στα αρμόδια υπουργεία με την οποία εξέφραζαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη υπερχείλιση του Κηφισού εξ αιτίας πλημμυρών που θα προκληθούν λόγω της αποψίλωσης των εδαφών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στη  χθεσινή συνεδρίαση  ο κ. Μώραλης είπε ότι ήρθε απάντηση από τους παραλήπτες της επιστολής που αναφέρει ότι αρμόδιοι είναι η Διεύθυνση αντιπλημμυρικων έργων του υπουργείου Υποδομών και η Περιφέρεια. Κατά συνέπεια,τους συνιστούν να απευθυνθούν εκεί.Απο την πλευρά της όμως η αντιπερειφερειαρχης Πειραιά έχει δηλώσει στο Κανάλι Ένα  ότι η αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι να καθαρίζει τα    ρεματα και να ελευθερώνει την δίοδο των φυσικών ροών προς τη θάλασσα.

Οι δημαρχοι όμως ζητούσαν άμεσες παρεμβάσεις στα καμένα για  να μην …φουσκώσει ο Κηφισός και πνιγούν ο Ρεντης το Μοσχάτο και το Φάληρο.

Εγιναν όμως για πολλοστή φορά. … μπαλάκι στα υπουργεία.Και ο καιρός χαλάει….

Πάει καλά όπως φαίνεται η προοπτική της ανάδειξης των Μακρών Τειχών.Πριν λιγες μέρες έγινε μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού υπό την υπουργό κ.Μενδωνη,στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μωραλης,ανώτατοι υπηρεσιακοι παραγοντες,οι επικεφαλής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας,ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς για Όλους Νίκος Μπελαβιλας και άλλοι.Εξετασθηκαν όλες οι παράμετροι του έργου,αναλύθηκαν οι δυσκολίες,εκτιμήθηκε η κατάσταση και αποφασίστηκε η προσεκτική προώθηση του θέματος μέχρι την υλοποίησή του,κάτι που δεν θα πρέπει να  αργήσει αφου οικονομικά έχει ήδη ωριμάσει. Ο αρμόδιος υπουργός για την χρηματοδότησή του ο κ.Σκυλακακης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι μπορεί και μέσα στον Οκτώβρη να έχει διασφαλίσει 23,3 εκατ ευρώ από το Ταμείο
Ανάκαμψης ειδικά γι αυτό το έργο.Κατι που σημαίνει ότι είναι από τα έργα που μπορούν να ξεκινήσουν.Αν και ο κ.Μπελαβιλας είπε στο Συμβούλιο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που θα πρέπει να συζητηθούν.

Κατι καλό…ψήνεται με τις καθαριστριες που χρειάζονται τα σχολεία του Πειραιά.Ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει άλλες 48 προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ και μαζί με τις 158 που ήδη υπηρετούν θα γίνει εφικτό να υπάρχουν καθαριστριες σε όλα τα σχολεία της πόλης όλες τις εργάσιμες ώρες.Το θέμα βέβαια είναι  να γίνουν άμεσα οι διαδικασιες για  α καλυφθούν σύντομα οι θέσεις.

Παραδοθηκαν όλες οι μελέτες για την στατική επάρκεια των κτιρίων της Ομηριδου Σκυλιτση μπροστά από τα οποία θα περνάει το τραμ και πλεον όλα είναι έτοιμα για να κάνει την εμφάνισή του το μέσον αυτό στον Πειραιά.Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος την άλλη βδομάδα το τραμ θα αρχίσει δοκιμαστικά δρομολόγια. Κάτι που σημαίνει ότι  αρχές Νοέμβρη θα το δούμε κανονικά στην πόλη μας.

Ζητημα ημερών είναι να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την αναμόρφωση της πλατείας Καρπάθου στην Καλλίπολη. Η οριστική  μελέτη  είναι έτοιμη όπως και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και έχουν ήδη σταλεί στην Αποκεντρωμενη Διοίκηση Αττικής για έγκριση.Μολις επιστρέψουν,σε μια βδομάδα περίπου,θα μπορούν  να αρχίσουν οι διαδικασιες για να αρχίσουν τα έργα.Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 1.187.000 ευρω.

Αμεταβλητα θα μείνουν και για το 2022 τα τέλη διαφήμισης του Δήμου Πειραιά,αν και η ζήτηση των διαφημιστικων πλαισίων που διαθέτει ο Δήμος διαρκώς ανεβαίνει,κάτι που φανερώνει ότι η Διοίκηση ξέρει να προωθεί τα προϊόντα της και να αυξάνει τα έσοδά της.Οπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καψοκολης,το 2019 τα έσοδά του Δήμου από διαφημίσεις ήταν 583.000 ευρώ,το 2020 εν  μέσω πανδημίας έπεσαν ελάχιστα κι έφθασαν τα 533.000 ευρώ,φέτος μέχρι στιγμής ανέβηκαν στις 595.000ευρω και του χρόνου αναμένεται  να ξεπεράσουν τις 700.000 ευρώ.

Εγκριθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  από τις δύο  μεγαλυτερες παρατάξεις, η προγραμματικη συμφωνία του Δήμου με τον ΟΛΠ για την Παιδική Χαρά με το πάρκο και τον ποδηλατοδρομο που θα κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία σε χώρο του λιμανιού στο Παλατάκι στο ύψος της πύλης Ε12.Η συμφωνία προβλέπει ότι η διαμόρφωση του χώρου, οι αναπλασεις,τα παιχνίδια και ο,τι άλλο χρειάζεται θα τα κάνει ο ΟΛΠ ενώ  ο Δήμος θα έχει μόνο την συντήρηση των οργάνων και των παιχνιδιών .Ο Δήμαρχος διευκρινησε πως η παραχώρηση των 10 στρεμμάτων στα οποία θα γίνουν όλα αυτά δεν συνδέεται σε καμμια περίπτωση με την έκταση των 130 στρεμμάτων  που διεκδικεί ο Δήμος στην περιοχή και πως όλα γίνονται για να αποκτήσουν οι περιοικοι μια  ακόμα διέξοδο για να ξεσκάνε οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:,