Η τουρκική προκλητικότητα στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

H EE καλεί την Τουρκία να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων με συνέπεια και συστηματικά τονίζεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπογραμμίζεται ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα.

Ειδικότερα, σημειώνεται:

 «To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου 2020 και εκφράζει έντονη αποδοκιμασία για τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών δραστηριοτήτων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τονίζει τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, και επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες και να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων κατά τρόπο συνεπή και συστηματικό. Θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στα συμπεράσματα του της 2ας Οκτωβρίου 2020».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόντρα Μαξίμου – ΚΙΝΑΛ για ΠτΔ

Για συκοφαντική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» κατηγορεί η κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την επανεξέταση της υπόθεσης του C4I. Η ανακοίνωση του Μαξίμου προκαλεί και[…]

Περισσότερα »

Σκληρή διαπραγμάτευση, οι δανειστές θέτουν τα αναμενόμενα

Ωρα 15: 00 —«Πρόκειται για σκληρή διαπραγμάτευση», επανέλαβε πολλές φορές ο υπουργός Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλος μετά την πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο για τη «μητέρα των μαχών» το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός απέφυγε να δώσει πολλά στοιχεία σχετικά με τις ενστάσεις και απαιτήσεις των δανειστών αρκούμενος να πει «έθεσαν τα γνωστά θέματα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *