Ι. Βουράκης για καθαριότητα ΟΠΑΝ: Η υποκρισία έχει όρια ή τα βάζουμε όπως μας βολεύει;

Ως “θέατρο του παραλόγου” χαρακτήρισε σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝ την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Αντικείμενο των έντονων αντιπαραθέσεων ήταν η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας των χώρων ευθύνης του Οργανισμού σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού.

Ο κ. Βουράκης, αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, καταλόγισε υποκρισία σε ορισμένους εκπροσώπους φορέων δημοτικών υπαλλήλων καθώς και στους εκπροσώπους του συνδυασμού “Πειραιάς για όλους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη

«Το θέατρο του παραλόγου. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν.,  σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας των χώρων ευθύνης του Οργανισμού  σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού!

Από τη μία ο επικεφαλής ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και  αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κύριος  Γκιτάκος  και το μέλος του ΔΑΣ-ΟΤΑ και μέλος των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κα Αργυρόπουλου, οι  οποίοι το μοναδικό που πρότειναν ήταν, κατά λέξη, ότι παρόλο που το προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας δεν είναι επαρκές, πρέπει να προστατεύσω 22 εργαζόμενους ΑμεΑ στον τομέα καθαριότητας, παίρνοντάς τους από τη σκούπα και να αναλάβουν την καθαριότητα στους χώρους που ανήκουν στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (συνολικά 27.000 τ.μ.).

Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της παράταξης “Πειραιάς για όλους”, φτάνοντας τα όρια της προσβολής στο πρόσωπό μου, αντί να καταθέσουν μία ρεαλιστική αντιπρόταση, περιορίστηκαν καθαρά και μόνο σε πολιτική τοποθέτηση, κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου και την κυβέρνηση ότι σπρώχνουν τον δημόσιο τομέα στην ιδιωτικοποίηση, ξεχνώντας -εσκεμμένα προφανώς-σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν και ποιος κυβερνούσε μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν τη χώρα μας!

Το εντυπωσιακότερο από όλα είναι ότι την υπηρεσία καθαριότητας στον Ο.Π.Α.Ν. την αναλαμβάνει κάθε χρόνο έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία τα τελευταία 8 χρόνια ιδιωτική εταιρεία!! Που ήταν αλήθεια τόσα χρόνια οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΔΑΣ – ΟΤΑ να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους;

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μέχρι και το 2018 οι εκπρόσωποι του “Λιμανιού της Αγωνίας” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” υπερψήφιζαν το συγκεκριμένο θέμα αντί να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους στον Δήμο Πειραιά; Αλήθεια, η υποκρισία έχει όρια ή τα βάζουμε κατά το πώς μας βολεύει»;;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου αίματος στο Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Ν.Π με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη συνδιοργανώνουν εκδήλωση- συζήτηση στο «Αντώνης Σαμαράκης» και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους πολίτες. Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» (Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου-Ταμπούρια) το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Μπορούμε να προλάβουμε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *