Η βρετανική αντιπολίτευση πλήρωσε την αμφισβήτηση του Brexit

Επιμέλεια Κ. Πετούση

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Νίκου Μπαρδούνια, ο αναλυτής διεθνών γεγονότων Γιώργος Καπόπουλος, αναφορικά με την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να καταρτίσει συμφωνίες εμπορικών συναλλαγών τόσο με την Ευρώπη όσο και με την Αμερική.

«Το σύνολο των επιπτώσεων και των παρενεργειών από το Brexit, παραμένει ζητούμενο» τόνισε, ενώ ειδικότερα, για την απόφαση του Βρετανικού λαού κατά το δημοψήφισμα του 2016, σημείωσε ότι όλα τα κόμματα της βρετανικής Βουλής -πλην των συντηρητικών- προσπαθούσαν να παρακάμψουν την λαϊκή εντολή.

Ερωτηθείς δε, για τα περιθώρια συμμαχίας Βρετανίας – Τουρκίας, ο κ. Καπόπουλος εκτίμησε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις διμερούς προσέγγισης, υπό το πρίσμα της επιδίωξης μιας ειδικής σχέσης με την ΕΕ αλλά και της διαπραγμάτευσης -ως σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ- για τη συνεργασία τους με ένα ευρωπαϊκό σχήμα αμυντικής πολιτικής.

Οι εκτιμήσεις του Γιώργου Καπόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ για Κούβα…

Η κυβέρνηση της Κούβας έδωσε χθες τη διαβεβαίωση πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις εμπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ οι οποίες θα ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα μετά την πλήρη διακοπή τους το 1961, χαιρετίζοντας άλλο ένα βήμα στη διαδικασία διμερούς επαναπροσέγγισης. Η εταιρεία JetBlue είναι προγραμματισμένο να αρχίσει απευθείας πτήσεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *