Ιανός και Covid-19… βάζουν «λουκέτο» στα σχολεία

Η πανδημία του κορωνοϊού και η κακοκαιρία βάζουν προσωρινό «λουκέτο» σε πολλές σχολικές μονάδες ανά τη χώρα και σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Για σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλη την Δυτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία με απόφαση που ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις εκεί περιοχές.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους νομούς: Αιτολωακαρνανίας, Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία και στους δήμους Θηβαίων, Αργους Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου, Χαλκίδας, Κύμης και δυτικής Μάνης.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ανά τη χώρα.Σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα του ΥΠΑΙΘ, έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία: Περιφερειακής ενότητας Λέσβου, Περιφερειακής ενότητας Πέλλας, Δημοτικό σχολείο ΕΑΕ Καλλιθέας Λήμνου, Καλλιθέας Λήμνου, 2ο δημοτικό Βούτων Ηρακλείου, 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, Νηπιαγωγειο ΕΑΕ, Καλλιθέας Λημνου, 2ο γυμνάσιο Πύργου Ηλεία7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από τον επίσημο πίνακα του Υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php.

Ο πίνακας του ΥΠΑΙΘ με τα τμήματα / σχολεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας ενημερώνεται αφού λάβει το Υπουργείο τις σχετικές αποφάσεις από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι αναφέρεται από οποιονδήποτε τοπικό φορέα ή άλλον ότι έχει βρεθεί σύμπτωμα ή κρούσμα δεν συνεπάγεται αυτομάτως κάποια απόφαση αναστολής λειτουργίας. Πρώτα ελέγχεται η σχετική πληροφορία και εν συνεχεία εξετάζεται η κάθε περίπτωση με βάση το πρωτόκολλο (ποιες ήταν οι στενές επαφές κλπ). Επιπλέον ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώνει τους μαθητές του εν λόγω τμήματος / σχολείου σε περίπτωση αναστολής.

Νίκος Παπαϊωάννου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tελευταία ημέρα αιτήσεων για τις Πανελλαδικές

Μέχρι και σήμερα  Παρασκευή 10 Μαρτίου, έχουν το περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ). Η υποβολή γίνεται, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειο του κάθε υποψηφίου. Εξάλλου, στην ιστοσελίδα[…]

Περισσότερα »

Ο “νέος” ΣΥΡΙΖΑ και η Ν. Δημοκρατία ως βάση… “μεγάλου συνασπισμού”

Του Χάρη Π. Παυλίδη… Η χώρα αναζητά εναγωνίως μια σοβαρή κυβέρνηση, έναν κυβερνητικό σχηματισμό με ορίζοντα τριετίας, που θα εγγυάται ασφάλεια και σταθερότητα, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες θα υποχρεώνει την “πρώτη φορά” Αριστερά σε κυβερνητική συνεργασία- για πρώτη φορά- με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *