Ιδρύεται κέντρο κακοποιημένων γυναικών στη Σαλαμίνα

Στην ίδρυση κέντρου στήριξης των κακοποιημένων -και όχι μόνο- γυναικών προχωράει ο Δήμος Σαλαμίνας. Η δημιουργία της δομής αυτής, εγκρίθηκε κατ αρχήν από την Περιφέρεια Αττικής, με τον τίτλο ”Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σαλαμίνας” και χρηματοδότηση όλων των εξόδων του (μισθοί, ενοίκιο, έξοδα) για τρία χρόνια με το ποσό των 240.000€, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Αττική”.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, με επικεφαλής την Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Ευαγγελία Λέκκα, υπό την υψηλή εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Αγαπίου, ετοιμάζουν την τελική πρόταση που θα υποβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε το Συμβουλευτικό Κέντρο να λειτουργήσει από τις αρχές του 2019.

Ωφελούμενες από την ίδρυση του κέντρου είναι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές αλλά και πολλαπλές διακρίσεις π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες, κ.λπ. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ’ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών.

Θα παρέχονται σε καθημερινή βάση, αλλά και όποτε χρειαστεί για επείγοντα περιστατικά:

Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής στήριξης. • Υπηρεσίες ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης. • Υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής. • Υπηρεσίες παραπομπής και συνοδείας. • Υπηρεσίες παραπομπής σε πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας (legal aid).

Επιπλέον θα παρέχονται:

Υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση. • Υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης. • Ενέργειες δικτύωσης και σύνδεσης με τους αρμόδιους φορείς προώθησης της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να βελτιωθεί η εργασιακή κατάσταση των γυναικών που είναι θύματα βίας και υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και παρουσιάζουν ολοένα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας.

Το “Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σαλαμίνας” θα ενταχθεί στο υπάρχον πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, που ήδη περιλαμβάνει την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 15900, 41 Συμβουλευτικά κέντρα υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και 21 Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας, σε τοπικό, επίπεδο που χρηματοδοτούνται όλα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο της Σαλαμίνας, θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις 11 Δομές της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή τους 4 Ξενώνες Φιλοξενίας (Αθήνα, Αχαρνές, Πειραιά και Ίλιον) και τα 7 υπάρχοντα Συμβουλευτικά Κέντρα.

Επίσης θα ενταχθεί στο υφιστάμενο Ενιαίο Σύστημα Ποιότητας παροχής υπηρεσιών της ΓΓΙΦ και συνεπώς θα παρέχει τις υπηρεσίες του με τα πλέον επικαιροποιημένα κάθε φορά εγχειρίδια, εργαλεία συμβουλευτικής, διοικητικά έγγραφα και έγγραφα τυποποίησης των δομών (π.χ. κανονισμός λειτουργίας, κώδικας δεοντολογίας κ.λπ) που απαιτούνται για τη βέλτιστη λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μώραλης: “Να κατευθύνουμε τους νέους να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους”

“Είναι χρέος της Πολιτείας και ευθύνη όλων μας να κατευθύνουμε τους νέους προς ένα τέτοιο πρότυπο ζωής και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου μέσα από τον αθλητισμό να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους που καθιστούν κάθε ένα παιδί μια ξεχωριστή προσωπικότητα”. Αυτό τόνισε σε μήνυμα του με[…]

Περισσότερα »

Eκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕBEΠ

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Με παρουσία σύσσωμων των προέδρων των εμπορικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, του Μητροπολίτη της πόλης Σεβασμιότατο κ.κ. Σεραφείμ αλλά και σημαντικών πολιτικών προσώπων, έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο μέγαρο του ΕΒΕΠ. Η εκδήλωση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *