Ίδρυμα Ευγενίδου: Online εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Δωρεάν εργαστήρια στο Διαδίκτυο στις νέες τεχνολογίες, για τους μαθητές και της μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου, προσφέρει το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί 4 εργαστήρια σε 25 διαφορετικές ημερομηνίες, με σκοπό όλο και περισσότεροι να συμμετέχουν σε αυτά.

Τα εργαστήρια είναι ολιγομελή, ώστε ο εισηγητής να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εργασία κάθε συμμετέχοντος και να αλληλεπιδρά με αυτόν σε όλη την διάρκεια του μαθήματος, μέσω της δυνατότητας κοινής οθόνης.

Το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την υλοποίηση των εργαστηρίων έχει αναλάβει η task force του Ιδρύματος Ευγενίδου, μία ομάδα ειδικών από το χώρο των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών, που παρακολουθούν τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα τους, που έχουν τις γνώσεις, τη διάθεση και το μεράκι ώστε να υλοποιήσουν με επιτυχία κάθε εργαστήριο, και που -κυρίως- μιλάνε τη γλώσσα των συμμετεχόντων!

Τα εργαστήρια

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω τέσσερα εργαστήρια:

1. Προγραμματισμού για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου: Φτιάξε την δική σου εφαρμογή αναγνώρισης αντικειμένων μέσα από το on line εργαστήριο «Μηχανική μάθηση (Machine Learning) και ΜΙΤ App inventor».

2. Web Programming για μαθητές/τριες Γυμνασίου από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου: «Δημιούργησε δυναμικές web εφαρμογές».

3. 3D Printing για μαθητές/τριες Γυμνασίου από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου: «Έλα να γνωρίσεις την τρισδιάστατη εκτύπωση».

4. Μικροί Αρχιτέκτονες για μαθητές/τριες Γυμνασίου από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου: «Σχεδίασε μία βιώσιμη πόλη (Visual Computing και αστικός σχεδιασμός)».

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ευγενίδου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν άμεσα και να κρατήσουν θέση στα τηλέφωνα: 210 9469 662 ή 210 9469 663, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00.

Επίσης μπορούν να πάρουν πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/menoumeasfaleis/online-ergastiria/

Μετά την επιβεβαίωση κράτησης, θα σταλούν οδηγίες για το μάθημα.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί εργαστήρια σε 25 διαφορετικές ημερομηνίες, με σκοπό όλο και περισσότεροι φίλοι και φίλες του ιδρύματος να συμμετέχουν σε αυτά.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου “Παιχνίδι Κέντρου”

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, προλόγισε το βιβλίο «Παιχνίδι Κέντρου» του Πειραιώτη δημοσιογράφου Νότη Ανανιάδη στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο από κόσμο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νότη Ανανιάδη για την πρόταση να είμαι[…]

Περισσότερα »

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τη νέα παράσταση του Tunnel of Oppression, «ΤΡΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ» από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, για 14 παραστάσεις. Η παράσταση εξυμνεί τη διαφορετικότητα, θίγοντας ταυτόχρονα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα μέσα από γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Η διαδραστική performance Tunnel of Oppression ξεκίνησε το 1993 από φοιτητές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *