Ικανοποίηση της ΔΕΗ για την άμεση καταβολή των παλιών ΥΚΩ

Την ικανοποίηση της εκφράζει η ΔΕΗ  για την εφάπαξ καταβολή μέσω του κοινωνικού μερίσματος των 360 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, θα πρέπει να λάβει η επιχείρηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012-2016.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ μιλά για «μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση», προσθέτοντας πως θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο, ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της.

Η εταιρεία επισημαίνει πως, με αυτό τον τρόπο, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.

«Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ, δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγές από Δευτέρα σε γραμμές λεωφορείων – τρόλεϊ

Aπό τη Δευτέρα θα εφαρμοστούν τροποποιήσεις σε γραμμές λεωφορείων και τρόλλευ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου των επιφανειακών Μέσων Μεταφοράς, με στόχο τη καλύτερη συνεργασία τους με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς  και την αύξηση της λειτουργικής απόδοσης των γραμμών. Συγκεκριμένα:  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ[…]

Περισσότερα »

Διάσωση προσφύγων στα ανοιχτά της Λέσβου

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων που είχαν παρασυρθεί από τα κύματα διεξήγαγε το Λιμενικό Σώμα  απέναντι από τα Μικρασιατικά παράλια στη Λέσβο. Βάρκα με 14 πρόσφυγες επιχείρησε, παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες να περάσει στη Λέσβο. Τρεις πρόσφυγες παρασύρθηκαν από τα κύματα με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί άμεσα το Λιμενικό Σώμα για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *