“Οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση”

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο Βασίλης Κικίλιας συγκεκριμένα ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δισ. μόνο για το 2016, στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη», συνέχισε ο κ. Κικίλιας κα προσέθεσε: «Με αυτήν την κυβέρνηση η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέτωπη του πρωθυπουργού στο νέο πρόεδρο της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα προς τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. «Σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής, αλλά πριν από λίγους μήνες κατείχε καίρια θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά. Είχε το υπουργείο Διοικητικής[…]

Περισσότερα »

Σύσκεψη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Διυπουργική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, με σκοπό την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 05 και 06 Δεκεμβρίου. Bio Latest Posts Γεωργιάδης Γιώργος Latest[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *