Ο Γιάννης Μώραλης για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την Παρασκευή το 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα, όπου σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, κλειστές και ανοιχτές, διεξάγονταν αθλητικές δραστηριότητες.

Ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Στις αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου παρευρέθηκε και ο  Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος  Σιγαλάκος.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε: «Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, είμαστε εδώ στο 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα, που είναι από τα σχολεία της πόλης μας, που διαθέτουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές για αθλητικές δραστηριότητες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν τις έχουν, δυστυχώς, όλα τα σχολεία, ωστόσο ανανεώσαμε γυμναστήρια, φτιάχνουμε αθλητικούς χώρους και καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου τα παιδιά μας να φοιτούν σε κατάλληλο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουμε το μήνυμα της ημέρας  και γενικότερα πόσο απαραίτητο είναι να αθλούμαστε και να γυμναζόμαστε για πολλούς λόγους: για το σώμα μας,  για την υγεία μας αλλά και για να αποφεύγουν οι νεότεροι κυρίως,  άλλου είδους επιρροές ή άλλες καταστάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε όλοι. Εγώ, ξέρετε ότι προέρχομαι από έναν χώρο που έζησα από κοντά τον αθλητισμό και γνωρίζω τα οφέλη του. Σήμερα είμαι εδώ για να δω τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου. Να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι σε κάθε εκδήλωση αθλητισμού  θα είμαστε κι εμείς παρόντες όπως κάνουμε στα δρομικά κινήματα ή σε άλλες εκδηλώσεις, στα camps στον Πειραιά που δυόμιση χιλιάδες παιδιά, αθλούνται δωρεάν περίπου τρία χρόνια  το καλοκαίρι. Δεν έχουμε πολλές δυνατότητες, προσπαθούμε όμως και στο «κομμάτι» του αθλητισμού  και νομίζω ότι τα πάμε αρκετά καλά και θα πάμε καλύτερα στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Video: Lotus F1 στους… δρόμους του Λονδίνου

Η κίνηση της Lotus να κατεβάσει στους δρόμους του Λονδίνου το μονοθέσιο της από την F1 του 2012 δεν είναι τυχαία, καθώς θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για τον αγώνα στο Silverstone. Φυσικά, μην περιμένετε και πολύ θέαμα. Το περιβάλλον δεν ενδείκνυται για πολλά πολλά. Ο ήχος πάντως είναι συγκλονιστικός,[…]

Περισσότερα »

Δήμος Πειραιώς: Ζητεί αντισταθμιστικά για το λιμάνι

Κάτωθι αναδημοσιεύονται αποσπάσματα από τη συνέντευξη του δημάρχου Πειραιώς Γιάννη Μώραλη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» σχετικά με τις διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ «Η χθεσινή σύσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, προς τους τέσσερις Δημάρχους – Σαλαμίνας, Περάματος, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *