Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημέρες Θάλασσας: Ημερίδα ΕΒΕΠ «Το μέλλον της ναυπηγικής Βιομηχανίας» (video)

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιμέλεια Αθηνά Δαβαρία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας» με θέμα «Το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία των υπουργών επιβεβαιώνει τη βαρύνουσα σημασία της ναυτιλίας και του ναυτιλιακού κλάδου γενικότερα για την εθνική οικονομία, καθώς και τον ρόλο της πόλης του Πειραιά σε αυτό το πλέγμα, το οποίο αφορά τις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Ο Πειραιάς είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς εδώ, πέρα από το γεγονός ότι εδώ βρίσκεται το μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά είναι εγκατεστημένο και το μεγαλύτερο μέρος των συναφών επιχειρήσεων, επαγγελμάτων και εργαζομένων  που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στον Δήμο Πειραιά, διότι έχουμε αναπτύξει μια πολύ ισχυρή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τα επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Περιφέρεια και θεωρώ ότι έχουμε πετύχει αρκετά. Ο Δήμος Πειραιά έχει εδραιωθεί πλέον ως μια πόλη πρωτοπόρα στη γαλάζια ανάπτυξη και οικονομία με μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Αναφέρω χαρακτηριστικά: το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, το “Blue lab” του Δήμου Πειραιά.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας.  Ήδη περισσότερες από 600 επιχειρήσεις της πόλης έχουν λάβει κάποια υπηρεσία, είτε εξατομικευμένα, είτε οριζόντια. Δώσαμε και ένα απτό δείγμα γραφής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, στηρίζοντας τους με 7 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν. Το Κέντρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε υπό σύσταση επιχειρήσεις της πόλης μας, για να αναπτυχθούν».

 

Ο κ. Μώραλης προανήγγειλε επίσης το Συνέδριο Ναυτιλιακής & Οικονομικής Στρατηγικής, Mareport 2022 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Επίσης, την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας bluegrowth που διοργανώνεται στον Δήμο Πειραιά για 8η φορά και στον οποίο αναδεικνύονται νέες επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν τη γαλάζια ανάπτυξη.

«Κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών μας είναι η οικονομική και κοινωνική επανασύνδεση του Πειραιά με τη θάλασσα και το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Έχουμε πει από την αρχή της θητείας μας το 2014 ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάζει στη θάλασσα και αυτό κάνουμε τα τελευταία 8 χρόνια, με συστηματική δουλειά και προγραμματισμό.

Η πόλη του Πειραιά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά άλματα προόδου. Οι μεγάλες αναπλάσεις στον Άγιο Διονύσιο και το Μικρολίμανο, η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, αλλάζουν την πόλη μέρα με την ημέρα. Η έλευση του Μετρό στο τέλος του καλοκαιριού θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική της πόλης μας, τόσο στον τομέα των μεταφορών, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ θα συμβάλει θετικά στο κυκλοφοριακό στην πόλη» κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που στόχο θα έχουν την επίλυση βασικών ζητημάτων που λειτουργούν ανασχετικά στην ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που δημιουργεί η σοβούσα κρίση, το οποίο, όπως τόνισε, στόχο έχει την στήριξη του επιχειρείν, αλλά και τη βελτίωση της επενδυτικής ελκυστικότητας της Οικονομίας της χώρας. Ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας τη σημασία και τον ρόλο της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, σημείωσε ότι απαιτείται μία νέα πολιτική, ώστε ο ναυπηγικός τομέας, με τα τρία μεγάλα ναυπηγεία, ως βασικούς πυρήνες, να συμβάλουν στην στήριξη της ναυτιλίας, αλλά και να διασφαλίσουν την αμυντική αυτονομία της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι η εξυγίανση του ναυπηγικού τομέα με κανόνες, κάτι το οποίο τόνισε ιδιαίτερα, δεδομένης της σημασίας του τομέα για την ανάπτυξη ενός εγχειρήματος το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα φιλόδοξο, αλλά και σύνθετο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι είναι χρέος να δοθεί η δέουσα σημασία στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας δεδομένου ότι, μπορεί να υποστηρίξει την πρώτη στον κόσμο ναυτιλία των Ελλήνων. Αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εστιάζοντας στη διατήρηση της τεχνογνωσίας, στην ανάπτυξη των τριών Ναυπηγείων, στις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν, αλλά και στο σημαντικό επιχειρηματικό δυναμικό που υπάρχει εγκατεστημένο σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Περάματος. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην πράσινη μετάβαση της Ναυτιλίας, γεγονός που, από μόνο του, συνιστά ένα μεγάλο κεφάλαιο στο οποίο οι ναυπηγικές μονάδες της χώρας θα κληθούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αρχής γενομένης από την ακτοπλοΐα, ο στόλος της οποίας, λίαν συντόμως, θα χρειαστεί ανανέωση, αλλά και προσαρμογή προς τα πράσινα δεδομένα της πολιτικής, που εκπορεύεται από τον ΙΜΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο σημείο αυτό, ο Γ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο και για την ανάπτυξη «εθνικού πλοίου» προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ακτοπλοΐας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαία στήριξη του Λιμενικού Σώματος.

Από την πλευρά του, ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μήνυμά του τόνισε ότι οι βιομηχανικές δραστηριότητες σταδιακά επιστρέφουν από την Ασία στην Ευρώπη, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο στην παρούσα συγκυρία. «Τώρα ή ποτέ» πρέπει να αναπτύξουμε τον ναυπηγικό τομέα της χώρας για να επισημάνει, και εκείνος με τη σειρά του, τη σημασία και τον ρόλο για τη ναυτιλία, την επιχειρηματικότητα, αλλά και γενικά για την οικονομία.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι οξύμωρο, η μεγαλύτερη ναυτιλία να στερείται των υποστηρικτικών υπηρεσιών των ναυπηγείων της χώρας, τα οποία χαρακτήρισε και ναυπηγική τρίαινα. «Η Ελλάδα παραμένει η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες, με 5.514 πλοία, ελέγχουν σήμερα περίπου το 21% του παγκόσμιου και το 59% του ευρωπαϊκού στόλου σε όρους χωρητικότητας (dwt). Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν ο μεγαλύτερος πελάτης στο κόσμο να είναι Έλληνας, να έχει την έδρα του στο λιμάνι του Πειραιά και, εμείς, να μην έχουμε σε πλήρη λειτουργία τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της χώρας μας. Δεν είναι δυνατόν η ισχυρότερη ναυτιλία στον κόσμο να μην έχει την δέουσα ναυπηγική υποστήριξη στη χώρα της. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε έρμαιο την ακτοπλοΐα μας. Επιτέλους, σήμερα, μπορούμε να πούμε πως τα αδύνατα, γίνονται δυνατά. Αρκεί να θέλουμε και φαίνεται από τις αποφάσεις και τις ενέργειες, πως πράγματι το θέλουμε και σίγουρα το μπορούμε».

Την Ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες:, ,